Σχεδιάζεις τη νέα σου κουζίνα; Αυτός είναι ο πάγκος που πρέπει να διαλέξεις

lyggas caesarstone intro

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Η κουζίνα δεν είναι μόνο το «βασίλειο» της νοικοκυράς, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά και ένας από τους βασικότερους χώρους του σπιτιού. Αποτελεί σημείο συνάντησης για όλη την οικογένεια, που θα ξοδέψει εκεί αρκετό από το χρόνο της ημέρας.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είναι ασφαλής και λειτουργική, να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας, αλλά να είναι και καλαίσθητη, ειδικά αν αποτελεί ενιαίο χώρο με το σαλόνι.

Η μερική ή ολική ανακαίνιση της κουζίνας σας είναι μια μακροχρόνια επένδυση, που θα αλλάξει την καθημερινότητα και την ψυχολογία σας!!

Μπορείτε να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας μόνο με μερικές πινελιές διακόσμησης και μικρές παρεμβάσεις ή να πρέπει να την ανακατασκευάσετε εξ’ αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μελετήσετε πολύ καλά τι χρειάζεστε, ποιο είναι το διαθέσιμο budget που μπορείτε να ξοδέψετε, αλλά και πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας για τις εργασίες.

Αφού καταλήξετε σε όλα αυτά, θα πρέπει να διαλέξετε πολύ προσεκτικά τον τεχνίτη που θα πραγματοποιήσει τις εργασίες που χρειάζεστε. Αν ο μάστορας είναι έμπειρος και έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία, είναι αυτός που θα προλάβει και θα διορθώσει ότι μπορεί να σας δυσκολέψει μελλοντικά και θα απογειώσει το σχέδιο που έχετε στο μυαλό σας.

lyggas caesarstone 1

 Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση – κατασκευή κουζίνας είναι η σωστή επιλογή υλικών. Υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά, οικονομικές ή και όχι. Θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας αυτό που λέμε «Value for money». Για παράδειγμα, ένα υλικό μπορεί να είναι πολύ φθηνό, αλλά να μην έχει αντοχή στο χρόνο και σε 2 χρόνια να χαλάσει. Ενώ κάποιο άλλο υλικό να είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά η «διάρκεια ζωής» του να είναι 5 φορές μεγαλύτερη. Ποιο ήταν ακριβό εκ του αποτελέσματος;;

Μια εξίσου σημαντική απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε, τόσο από πρακτικής όσο και από αισθητικής άποψης, αφορά τον πάγκο που θα επιλέξετε για την κουζίνα σας.

Στο εμπόριο θα βρείτε αρκετά μεγάλη γκάμα υλικών: βακελίτης, χαλαζίας, πάγκος από ξύλο ή φυσικό μάρμαρο, Neolith, γρανίτης, ανοξείδωτος χάλυβας… Κάποια από αυτά επιλέγονται με μόνο γνώμονα το χαμηλό τους κόστος και αργά ή γρήγορα θα αναδείξουν προβλήματα και κάποια άλλα είναι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας…

Συγκρίναμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε το υλικό που θεωρούμε ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για τον πάγκο της κουζίνας σας… και αυτός είναι ο χαλαζίας!!

Είναι ανθεκτικό υλικό ενάντια σε χαράξεις, δεν είναι καθόλου απορροφητικό στα υγρά, δεν αντιδρά με οξέα (π.χ. λεμόνι), είναι ανθεκτικό στα καθαριστικά και τις υψηλές θερμοκρασίες, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στυλ (ματ, γυαλιστερό, λείο, ανάγλυφο, κλπ), έχει αντιβακτηριδιακή προστασία, υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του πάχους του από 2εκ. έως 10 εκ., αλλά και ενιαίου νεροχύτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατασκευής. Τέλος, θεωρείται από τα υλικά μεσαίου κόστους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ξεφύγετε από τα όρια του budget που έχετε ορίσει.

Αν πρέπει να αναφέρουμε κάποιο μειονέκτημα για τον χαλαζία, αυτό θα ήταν ότι έχει ενώσεις. Όμως ένας ειδικός και έμπειρος τεχνίτης (μαρμαράς) θα χειριστεί το υλικό όπως πρέπει και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό!! Επίσης, δεν ενδείκνυται για εξωτερικούς χώρους.

lyggas 1130x300 s22

 Ο Παναγιώτης Λύγγας μας μίλησε για την Caesarstone, την κορυφαία εταιρεία, που μετρά ήδη 3 δεκαετίες στον χώρο των χαλαζιακών επιφανειών, με πελατολόγιο σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως!!

«Στη Caesarstone χρησιμοποιούν φυσικά, ακατέργαστα, ορυκτά υλικά και σχεδιάζουν τις πιο ανθεκτικές και ασφαλείς επιφάνειες. Από το 1987, αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν πρωτοποριακές τεχνολογίες. Έχουν πολυεπίπεδη εμπειρία και πάθος για τον σχεδιασμό και αυτό φαίνεται στο εξαιρετικό αποτέλεσμα των προϊόντων τους. Δημιουργούν διαχρονικά έργα τέχνης!! Επίσης, έχουν 3 κωδικούς προϊόντων, εξαιρετικής ποιότητας που είναι κατάλληλοι ακόμη και για εξωτερικό χώρο.»

Θέλετε να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας;;  Ο Παναγιώτης Λύγγας και η Caesarstone είναι ότι χρειάζεστε…   

lyggas caesarstone 2

lyggas caesarstone 3

lyggas caesarstone 4

lyggas caesarstone 5

lyggas caesarstone 6

lyggas caesarstone 7

lyggas caesarstone 8

lyggas caesarstone 9

lyggas caesarstone 10

Φωτογραφίες: Caesarstone.co.il

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo