Boho deco ideas: Ο απόλυτος bohemian παράδεισος στο σπίτι σου

boho ideas freepik intro

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Το boho δεν είναι απλά ένα διαχρονικό style διακόσμησης… είναι στάση ζωής και τρόπος έκφρασης!!

Κάπου διάβασα ότι η boho κουλτούρα συνδυάζει το style των hippies με το αριστοκρατικό μποέμ (Bohème) και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο…

Ο όρος Bohème χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει τους αντισυμβατικούς Παριζιάνους καλλιτέχνες και λογοτέχνες της δεκαετίας του 1930, των οποίων ο τρόπος σκέψης ερχόταν σε αντίθεση με τα στενά όρια του μέχρι τότε «καθωσπρεπισμού» και τον γενικότερο τρόπο ζωής της μεσαίας τάξης.  

Επέλεγαν να ζουν με ξεγνοιασιά, ήταν ονειροπόλοι, φύσει αισιόδοξοι, με ροπή προς τη σπατάλη χρημάτων και αδιάφοροι για ότι συμπεριλάμβανε ευθύνες και υποχρεώσεις.  

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τη φιλοσοφία τους με μια φράση, αυτή θα ήταν… «επιμελώς ατημέλητη»!! Ότι ακριβώς, δηλαδή, αντιπροσωπεύει και το ομώνυμο style διακόσμησης.

zekios 1130x300 new

Η boho διακόσμηση δίνει στο χώρο την απόλυτη αίσθηση χαλαρότητας, αλλά και μιας τάξης, που όμως δεν έχει τίποτα επιτηδευμένο. Ταιριάζει σε όλους τους χώρους του σπιτιού και αποπνέει έντονα gipsy vibes και μια ηρεμία που δύσκολα συναντάς σε άλλα είδη interior design.

Η τάση mix & match, τα γήινα χρώματα, ο χαλαρός φωτισμός, οι floral και vintage νότες, τα πλεκτά υφάσματα με κρόσια και στοιχεία macramé, τα πολλά φυτά , τα ψάθινα και ξύλινα αντικείμενα και φυσικά τα μαξιλάρια που μπαίνουν κυριολεκτικά παντού, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του boho design.

Επέλεξε τη boho διακόσμηση και για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου. Για την ακρίβεια, θα ήταν κρίμα να μην το κάνεις, αφού πραγματικά θα μεταμορφώσει τον κήπο ή το μπαλκόνι σου σε προσωπικό ησυχαστήριο, που δεν θα θέλεις με τίποτα να αποχωριστείς…

Πέρα από τα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω, πρόσθεσε μια κούνια ή μια αιώρα, αν ο χώρος το επιτρέπει, χαλιά εξωτερικού χώρου, μαξιλάρια στο έδαφος και φυσικά αραχνοΰφαντα υφάσματα να κρέμονται ατημέλητα.

bercana s23

Απαραίτητο deco item για την outdoor, αλλά και την indoor boho διακόσμηση σου είναι… τα κεριά. Όσο περισσότερα κεριά, τόσο το καλύτερο!! Επέλεξε τα αρώματα που αγαπάς και γέμισε κυριολεκτικά τον χώρο. Όταν νυχτώσει και έρθει η ώρα να τα ανάψεις, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου πόσο τέλεια συμπληρώνουν το ονειρικό σκηνικό που έχεις δημιουργήσει!!

Όμως προσοχή!! Είτε είσαι εντός είτε εκτός σπιτιού, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός (-ή) με τα σημεία που θα τοποθετήσεις τα κεριά σου. Μην τα τοποθετείς κοντά σε εύφλεκτα υλικά, γιατί ένα αεράκι θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά και μην τα αφήνεις ποτέ αναμμένα χωρίς επίβλεψη. Προσέχουμε για να έχουμε…

Αν, λοιπόν, είσαι κι εσύ λάτρης της bohemian διακόσμησης αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, είσαι στο σωστό μέρος… Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με ιδέες boho διακόσμησης. Μια γρήγορη ματιά θα σε γεμίσει με έμπνευση και θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τον δικό σου bohemian παράδεισο!!

Κάνε την αρχή με τις προτάσεις που διάλεξα εγώ για σένα…

Κεντρική φωτογραφία: wirestock on Freepik

Ιδέες διακόσμησης: Pinterest

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo