Tattoo VS Καλοκαίρι: 6+1 Tips για να διατηρήσεις τη ζωντάνια του

tattoo freepik intro

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Τα tattoo έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται θεαματική αύξηση στο πόσοι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τουλάχιστον ένα στο σώμα τους.

Για κάποιους είναι απλά μόδα και για κάποιους άλλους συνειδητή επιλογή. Συνήθως, επιλέγουμε σχέδια που σημαίνουν κάτι για εμάς ή συμβολίζουν ένα σημαντικό γεγονός ή πρόσωπο της ζωής μας.

Μικρό και διακριτικό ή μεγαλύτερο και εντυπωσιακό, το σίγουρο είναι πως ότι tattoo κι αν επιλέξεις να κάνεις πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βασικά tips για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές, αλλά και για να παραμείνει το tattoo σου σαν να το «χτύπησες» μόλις χθες για πολλά πολλά χρόνια.

tattoo freepik 2Image by Freepik

#1 Φρόντισε να επουλωθεί σωστά το νέο σου tattoo

Όταν «χτυπήσεις» ένα νέο tattoo στο σώμα σου, κατά κάποιο τρόπο, έχεις μια ανοιχτή πληγή σ’ αυτό το σημείο. Για μερικές μέρες, τουλάχιστον 2 εβδομάδες και ιδανικά 1 μήνα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική –ός και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δοθούν, έτσι ώστε να επουλωθεί σωστά. Θυμήσου ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Αν φροντίσεις να το προστατέψεις σωστά κατά τη διαδικασία επούλωσης θα το διατηρήσεις και θα το χαίρεσαι για πολλά χρόνια.

vrionis1130X300

#2  Απέφυγε την έντονη έκθεση στον ήλιο

Είναι γνωστό πλέον ότι ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνος για το δέρμα μας, προκαλεί πρόωρη γήρανση, μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Είτε έχεις ένα παλιό tattoo, αλλά ακόμη περισσότερο αν έχεις «χτυπήσει» πρόσφατα ένα, η έκθεση στον ήλιο δεν είναι ενδεδειγμένη, γιατί θα σου το ξεθωριάσει πάρα πολύ γρήγορα και θα το κάνει να φαίνεται θολό.

tattoo freepik 1Image by sergeycauselove on Freepik

#3  Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι must στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης όλο τον χρόνο. Ειδικά το καλοκαίρι, προσπάθησε να είσαι αρκετά σχολαστικός με αυτό. Επέλεξε ένα προϊόν με υψηλό δείκτη SPF, τουλάχιστον 50, και φρόντισε να το ανανεώνεις συχνά. Αν έχεις νέο tattoo και πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο, ιδιαίτερα  για τον πρώτο 1 μήνα, φρόντισε να το κρατάς πλήρως καλυμμένο με αντηλιακό. Δηλαδή τοποθέτησε μια ικανοποιητική ποσότητα επάνω του και μην κάνεις μασάζ για να απορροφηθεί, απλά άφησέ το εκεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το ηλιακό έγκαυμα και να διατηρήσεις τη ζωντάνια του tattoo σου.

#4 Τι να κάνεις αν πάθεις έγκαυμα από τον ήλιο;

Επικοινώνησε αμέσως με τον δερματολόγο σου και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του και τη θεραπεία που θα σου προτείνει. Προτεραιότητα σ’ αυτήν την περίπτωση έχει η υγεία σου…

#5 Πρόσεξε το νερό

Κατά την περίοδο της αρχικής επούλωσης του νέου σου tattoo προσπάθησε να μην μπεις στη θάλασσα ή σε πισίνα. Το νερό της θάλασσας μπορεί να κρύβει μικρόβια που θα σου προκαλέσουν μόλυνση, ενώ τα χημικά που περιέχει το νερό της πισίνας μπορεί να δημιουργήσουν εξίσου σημαντικό πρόβλημα .

Όταν κάνεις μπάνιο στο σπίτι σου προτίμησε το κρύο νερό, καθώς το ζεστό αφυδατώνει το δέρμα, σε αντίθεση με το κρύο νερό που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος. Προσπάθησε να μην το αφήσεις να τρέχει απευθείας πάνω στο tattoo σου. Εννοείται ότι δεν πρέπει να το τρίψεις μέχρι να επουλωθεί τελείως.

tattoo freepik 3Image by Kireyonok_Yuliya on Freepik

#6 Ενυδατώσου σωστά, εσωτερικά και εξωτερικά

Το δέρμα μας αφυδατώνεται έντονα το καλοκαίρι. Αν θέλεις να διατηρήσεις το tattoo σου αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, πρέπει να φροντίσεις να κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο και ελαστικό. Πρέπει οπωσδήποτε να πίνεις πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως νερό και φρέσκους χυμούς φρούτων, αλλά και να χρησιμοποιείς καθημερινά κρέμες σώματος πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά, που αναπλάθουν το δέρμα. Ειδικά μετά την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο στη θάλασσα.

#7 Χρησιμοποίησε απωθητικό κουνουπιών

Όπως είπαμε ήδη, ένα νέο tattoo επί της ουσίας είναι μια ανοιχτή πληγή. Το τελευταίο που χρειάζεσαι σ’ αυτό το σημείο είναι ένα τσίμπημα από κουνούπι. Στην καλύτερη περίπτωση θα σου προκαλέσει έντονη φαγούρα και δεν θα μπορείς να ξύσεις το σημείο λόγω του tattoo και στην χειρότερη περίπτωση, αν το κουνούπι είναι μολυσμένο, μπορεί να προκληθεί μόλυνση στο σημείο. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε απωθητικό κουνουπιών από πριν, έτσι ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες.                                           

*Το παρόν κείμενο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει τις συμβουλές του δερματολόγου σου, ο οποίος είναι ο μόνος ικανός να κάνει διάγνωση και να προτείνει θεραπεία σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Κεντρική φωτογραφία: sergeycauselove on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras