Ακαταμάχητα μαλλιά το καλοκαίρι; Tips για την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

hair freepik intro

Γράφει η Αρετή Βεργέτη

Τα μαλλιά είναι στοιχείο του σεξαπίλ της γυναίκας σε κάθε ηλικία.

Μακριά ή πολύ κοντά, ίσια, σπαστά ή με έντονες μπούκλες, τα μαλλιά αποτελούν κομμάτι της προσωπικότητας της και όσο πιο όμορφα τα νιώθει τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτά...

Δεν έχει σημασία αν είναι ξανθιά, κοκκινομάλλα, μελαχρινή ή έχει επιλέξει το ασημί του χρόνου. Όταν τα μαλλιά είναι υγιή και περιποιημένα κάνουν τη γυναίκα να νιώθει ακαταμάχητη.

Τα μαλλιά μας είναι ζωντανός οργανισμός γι’ αυτό και το καλοκαίρι η ανάγκη για πιο εντατική φροντίδα και περιποίηση αυξάνεται, καθώς η έντονη έκθεση στον ήλιο και οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, τα κάνουν να δείχνουν αφυδατωμένα και να χάνουν την ελαστικότητά τους.

Ο ήλιος δεν είναι φιλικός ούτε με το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά. Τα κόκκινα και χάλκινα χρώματα ξεθωριάζουν και χάνουν τη λάμψη τους, ενώ τα ξανθά ή με ανταύγειες μαλλιά έχουν την τάση να γίνονται ξηρά και άγρια.

Αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να μην καταλήξεις τον Σεπτέμβρη με άτονα, αφυδατωμένα και εύθραυστα μαλλιά;;

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και το χρώμα τους ζωντανό…

#Πιες πολύ νερό

Τα μαλλιά σου, όπως και το δέρμα σου, χρειάζονται επαρκή ενυδάτωση για να είναι υγιή. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και δεν θα πιστεύεις πόσο πιο ελαστικά και υγιή θα δείχνουν τα μαλλιά σου.

#Βάλε περισσότερες βιταμίνες στη διατροφή σου

Τα μαλλιά μας αντικατοπτρίζουν τι συμβαίνει στον οργανισμό μας. Γι’ αυτό φρόντισε να τρέφεσαι σωστά, να λαμβάνεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και θα δεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και το χρώμα τους πιο ζωντανό. 

hair freepik 1Image by Freepik

#Ποτέ χωρίς αντηλιακό

Όπως το δέρμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται προστασία από την επιβλαβή ακτινοβολία του ήλιου. Ζήτα από την/τον hairstylist σου να σου προτείνει το κατάλληλο για τα δικά σου μαλλιά και μην βγαίνεις καθόλου στον ήλιο χωρίς αυτό.

# Κάνε μάσκα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα

Η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο , αλλά ειδικά το καλοκαίρι θα προσφέρει στα βαμμένα μαλλιά σου βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και απαλότητα. Εφάρμοσέ την σε βρεγμένα μαλλιά, άφησέ την να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, ή και περισσότερο αν έχεις χρόνο, και ξέπλυνε καλά.

#Ξέχνα τα θερμαινόμενα εργαλεία styling

Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και απέφυγε την extra θερμότητα των εργαλείων styling. Έτσι κι αλλιώς το πιο ανέμελο «look διακοπών» είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!! Αν πάλι είναι απαραίτητο να το κάνεις, χρησιμοποίησε οπωσδήποτε θερμοπροστατευτικά προϊόντα.

#Βάλε τα ενυδατικά έλαια στην καθημερινή hair routine σου

Τα έλαια μαλλιών (argan oil, coconut oil, δαφνέλαιο, κλπ) προσφέρουν βαθιά θρέψη, ενυδάτωση και αναδόμηση στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αν τα εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης θα σου προσφέρουν την απαραίτητη προστασία και θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά. Η/Ο hairstylist σου θα σου προτείνει το καταλληλότερο, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

hair freepik 2Image by halayalex on Freepik

#Πες ναι στα αξεσουάρ μαλλιών

Τα καπέλα και τα μαντήλια είναι must have αξεσουάρ μόδας το καλοκαίρι και ταυτόχρονα προστατεύουν τα μαλλιά σου από την επιβλαβή ακτινοβολία του ήλιου και βοηθούν σημαντικά να διατηρηθεί «ζωντανό» το χρώμα τους. Φρόντισε, λοιπόν, να βάλεις μερικά στη βαλίτσα των διακοπών…

#Κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριό σου αμέσως μετά τις διακοπές

Ένα ελαφρύ τριμάρισμα στις άκρες των μαλλιών σου, αμέσως μετά τις διακοπές, θα τα βοηθήσει να επανέλθουν πιο γρήγορα από την όποια ταλαιπωρία έχουν υποστεί. Η/Ο hairstylist σου θα κρίνει τι άλλες ανάγκες μπορεί να έχουν και θα σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα, που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν ακαταμάχητα!!

hairthecity 1130x300

Κεντρική φωτογραφία: svetlanasokolova on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras