Minimaluxe: Η νέα τάση στο interior design που ήρθε για να μείνει

minimaluxe freepik intro

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Η διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο για την εικόνα του σπιτιού μας όσο και για την ψυχολογία μας…

Κλασικό ή μοντέρνο, minimal ή boho, πολυτελές ή industrial, σκανδιναβικό ή 60’s, art deco ή mix & match … Οι επιρροές άπειρες και η επιλογή του κατάλληλου στυλ διακόσμησης για το δικό μας χώρο καθαρά προσωπική υπόθεση.

Σαφώς θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, κάποια do και don’ts, αν θέλουμε να αποδώσουμε σωστά ένα στυλ διακόσμησης, αλλά η δική μας πινελιά είναι εξίσου απαραίτητη αν θέλουμε ένα ξεχωριστό, πιο προσωπικό αποτέλεσμα.

Συνήθως τα trends του interior design αλλάζουν κάθε χρόνο. Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν, οι γραμμές των επίπλων, τα υλικά, οι υφές και τα prints των υφασμάτων… Άλλες φορές είναι αρκετά έντονα και άλλες πιο ήσυχα.

Το 2023 το Japandi ήταν η τάση που κυριάρχησε. Ο συνδυασμός του Ιαπωνικού μινιμαλισμού και της Σκανδιναβικής λειτουργικότητας, με τα φυσικά υλικά και χρώματα έδωσαν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό, που αποπνέει χαλαρότητα και ηρεμία.

Σε συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, μια νέα τάση διακόσμησης κάνει την εμφάνισή της  για το 2024, και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει… Μιλάμε φυσικά για το Minimaluxe!!

adamopoulos 1130x300new

 Το Minimaluxe είναι μια μίξη του Japandi style με προσεκτικά επιλεγμένα αντικείμενα, τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο στο χώρο ώστε να αναδεικνύεται η ομορφιά τους και να αποδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας, χωρίς υπερβολές.

Στη φιλοσοφία του Minimaluxe υπάρχει μια διακριτική αντίθεση ανάμεσα στην ανθεκτικότητα των υλικών, την άνεση και τη χαλαρωτική  ηρεμία, με έμφαση στις καμπύλες και τα φυσικά υλικά που θα κυριαρχήσουν και σ’ αυτό το deco trend. 

Όταν εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους, χαρακτηρίζεται από την κατοχή λιγότερων αλλά καλύτερης ποιότητας υλικών και αντικειμένων. Τα γυαλιστερά φινιρίσματα, το φυσικό ξύλο και τα λινά υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις, είναι μερικά ακόμη από τα στοιχεία του Minimaluxe, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γαλήνης, άνεσης και ασφάλειας.

Αν αγαπήσατε το Japandi, το Minimaluxe θα το λατρέψετε!! Στο Pinterest θα βρείτε άπειρες ιδέες  και προτάσεις για να το εντάξετε και στον δικό σας χώρο…

Sampsounis 1130Χ300

Κεντρική φωτογραφία: chandlervid85 on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

https://www.facebook.com/sotiris.vendras