Εορταστική πράσινη σαλάτα με αβοκάντο & χαβιάρι

salata xmas23 intro

Η σαλάτα αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία του καθημερινού μας διαιτολογίου.

Για την ακρίβεια, αν χωρίσουμε το πιάτο μας σε νοητά μέρη, η σαλάτα θα πρέπει να ισούται με το μισό, σύμφωνα με τις οδηγίες των διατροφολόγων.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Είτε επιλέξουμε να καταναλώσουμε ωμά λαχανικά, είτε βρασμένα ή ψητά θα μας χαρίσουν μια πληθώρα βιταμινών, φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών, που είναι απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσουμε την υγεία μας και να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά, όπως και φρούτα. Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε αυτά για τη διατροφή μας και γιατί έχουν αναπτυχθεί και ωριμάσει σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά και γιατί είναι σαφώς νοστιμότερα για τον ίδιο ακριβώς λόγο!!

Όσο μεγαλύτερη ποικιλία λαχανικών βάλουμε στη σαλάτα  μας, με βάση τον «Κανόνα των χρωμάτων», τόσο πιο πολύχρωμη και ελκυστική θα είναι και τόσο περισσότερα και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά θα δώσουμε στον οργανισμό μας.

Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να ετοιμάσουμε εορταστικό τραπέζι χωρίς μια γευστική, πλούσια σαλάτα;

stasinopoulos xmas23new

Έχω μια πρόταση απλή, με μια extra νότα πολυτέλειας και ταυτόχρονα τόσο νόστιμη και θρεπτική, που θα ξετρελάνει και εσένα και τους καλεσμένους σου… πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και χαβιάρι!!

Δροσερή πράσινη και κόκκινη λόλα, πιπεράτη άγρια ρόκα και baby σπανάκι αναμεμειγμένα με πολύχρωμα ντοματίνια, κρεμώδες αβοκάντο και mozzarella, γαρνιρισμένα με κουκουνάρι, καρύδια, κρέμα βαλσάμικου και χαβιάρι!!

Θα χρειαστείς

 Πράσινη και κόκκινη λόλα

Σπανάκι baby

Άγρια ρόκα

Ντοματίνια σε διάφορα χρώματα

Αβοκάντο

Mozzarella

Κουκουνάρι

Καρύδια pecan

Κρέμα βαλσάμικου με άρωμα πορτοκάλι

1-2 κ.σ. χαβιάρι

efori gh 1130x300xmas 2021

Πλένουμε πολύ καλά τις λόλες, το baby σπανάκι και τη ρόκα και αφού τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά, τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε αυτό το σημείο και με δεδομένο ότι  θα διατηρηθούν πολύ καλά για 2-3 μέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος, μπορούμε να προετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα λαχανικών και να έχουμε έτοιμη σαλάτα και για τις επόμενες μέρες.

Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα την ποσότητα πράσινων λαχανικών που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα.

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα, μαζί με την mozzarella που έχουμε κόψει σε κύβους.

Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια μας μέσα στη σαλάτα, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και λίγη κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες και το τοποθετούμε από πάνω για να μην λιώσει μέχρι να σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα κρέμα βαλσάμικου από πάνω και το χαβιάρι στην κορυφή της σαλάτας.

Καλή σας όρεξη!!

Κεντρική φωτογραφία: KamranAydinov on Freepik 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Στασινόπουλος Fruits