Χτίζοντας Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με τα παιδιά μας

anamniseis xmas23 intro

Η εποχή των Χριστουγέννων είναι χωρίς αμφιβολία η χαρά του παιδιού. Λίγο οι διακοπές από τα μαθήματα, λίγο οι μυρωδιές από τα γλυκά στο σπίτι, ο παραμυθένιος στολισμός του δέντρου, τα φωτάκια  και φυσικά τα δώρα, κάνουν αυτή την εποχή μαγική.

Μπορεί όμως να γίνει και πιο ξεχωριστή ανάλογα με τα έθιμα και τις συνήθειες που ακολουθεί η κάθε οικογένεια!

Άλλωστε, όλα αυτά θα αποτελέσουν τις αναμνήσεις των παιδιών όταν ενηλικιωθούν και θα βρουν την εφαρμογή τους στη νέα ζωή που θα επιλέξουν να κάνουν. 

Γράφει η Δήμητρα Βέλμαχου

 Οι στιγμές, λοιπόν, που θα αναπολούν τα Χριστούγεννα της παιδικής τους ηλικίας, μπορούμε να φροντίσουμε από τώρα να είναι χαμογελαστές ενώ αν χρειαστεί να διηγηθούν σε τρίτους τις αναμνήσεις τους να έχουν να απαριθμήσουν μια σειρά από προσωπικές, γλυκές και άλλοτε αστείες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Όσο χρονών κι αν είναι τα παιδιά σας, μερικές από τις παρακάτω χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, μπορούν να βρουν εφαρμογή και στο δικό σας σπίτι, χτίζοντας κλαδί-κλαδί το δέντρο των προσωπικών τους Χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από αυτές…

DIY στολίδια

Κάθε μέλος της οικογένειας κάθε χρόνο μπορεί να φτιάχνει από ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι, που θα φέρει επάνω και σχετική ημερομηνία. Τι πιο ωραίο μετά από χρόνια να τα κοιτάς και να επαναφέρεις στο μυαλό μνήμες από την περίοδο αυτή. 

motorforum xmas23

Χριστουγεννιάτικες πυτζάμες

Δωρίστε σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας ίδιες Χριστουγεννιάτικες πυτζάμες και φορέστε τες όλοι μαζί την παραμονή των Χριστουγέννων, τραβώντας φυσικά και την κλασσική αναμνηστική φωτογραφία.

Ώρα για ζαχαροπλαστική

Γιορτές χωρίς γλυκά φυσικά δεν γίνονται... Επιλέξτε εύκολες συνταγές, αγοράστε κουπάτ για μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και με τη βοήθεια των παιδιών σας γεμίστε το σπίτι γλυκές μυρωδιές! Τώρα, αν η κουζίνα γίνει λίγο παραπάνω χάλια απ’ ότι συνήθως, κάντε τα “στραβά” μάτια και διασκεδάστε το!!

Βραδιές cinema

Οργανώστε βραδιές στον καναπέ με Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Όσες φορές άλλωστε και να τις δούμε, πάντα θα μας συγκινούν.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδάκια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε το περιβόητο γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Δεν υπάρχει παιδί άλλωστε που να μην έχει γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να το 'χει στείλει με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά στον Βόρειο Πόλο. Μαζέψτε, λοιπόν, αυτά τα πολύτιμα γράμματα με τις φοβερές επιθυμίες των παιδιών και δημιουργήστε ένα κάδρο-κολάζ. Κάθε Χριστούγεννα θα αποτελεί ένα ιδιαίτερο στολίδι.

kotsetas 1130x300xmas

Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

Οργανώστε μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή. Ορίστε μερικές εφικτές επιλογές προορισμών, από τις οποίες το κάθε μέλος της οικογένειας θα επιλέξει μια. Κατόπιν κάντε κλήρωση και αναδείξτε το νικητή.

Η καλή πράξη των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα όμως δεν είναι μόνο λαμπάκια και τραγούδια, είναι και η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Είναι η καλύτερη εποχή προκειμένου να ξεκινήσετε τη δική σας παράδοση αγάπης προς όσους έχουν ανάγκη.

Μάθετε στα παιδιά σας τις έννοιες του εθελοντισμού, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης και όλοι  μαζί κάντε την καλή πράξη των Χριστουγέννων.

Τώρα ποια θα είναι αυτή; Εσείς θα το αποφασίσετε…

Το όφελος πάντως, θα είναι διπλό. Τόσο για τον αποδέκτη της πράξης, όσο και για τα παιδιά, που στην τρυφερή αυτή ηλικία που “πλάθουν” τον χαρακτήρα τους, θα λάβουν ίσως το σημαντικότερο μήνυμα που συνοδεύει την γέννηση του Χριστού.

Κεντρική φωτογραφία: freepic.diller on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

VENDRAS