Είναι η σαλάτα το μυστικό διατήρησης του σωματικού μας βάρους στην περίοδο των γιορτών;

salata mpamia xmas23 intro

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελεί την πιο κοινωνική και απολαυστική περίοδο του χρόνου!!

Με επίκεντρο το φαγητό, μεταξύ των εορτασμών, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα της διατροφή μας, μιας και οι πειρασμοί είναι πολλοί και είναι παντού.

Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε. Ας απολαύσουμε τις διακοπές μας και την μαγεία των ημερών!!

 Άλλωστε υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τις κραιπάλες και να κρατήσουμε το σωματικό μας βάρος σταθερό κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Το μυστικό είναι… η σαλάτα!!

bertsou xmas23

Η σαλάτα και τα λαχανικά είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσουμε όγκο σε ένα γεύμα χωρίς τις επιπλέον θερμίδες.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μιας μικρής σαλάτας πριν από το γεύμα, μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων συνολικά, πιθανότατα λόγω της επίδρασης των φυτικών ινών, που προκαλούν αίσθημα πληρότητας και κορεσμού.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, σε ένα εορταστικό τραπέζι να ξεκινήσουμε με τη σαλάτα, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας και να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής.

Επίσης, η κατανάλωση της σαλάτας πρώτα, σας εγγυάται ότι θα φάτε οπωσδήποτε την απαραίτητη μερίδα λαχανικών σας και αυτό είναι μεγάλη νίκη για την υγεία σας!!

Αν το δούμε όμως και από κλινική διατροφική οπτική, γνωρίζοντας τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για τη βέλτιστη πέψη, πρέπει να καταναλώνουμε πρώτα τις πιο εύπεπτες τροφές.

Καθώς τρώμε, ενεργοποιούνται τα πεπτικά ένζυμα, η παραγωγή της χολής και το οξύ του στομάχου, που βοηθούν στην διάσπαση της τροφής  και στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Τρώγοντας, λοιπόν, πρώτα τη σαλάτα που είναι πιο εύπεπτη, ενεργοποιούμε το σύστημα μας και βοηθάμε την πέψη πιο πολύπλοκων τροφών, όπως η πρωτεΐνη.

bamia xmas23

Η περίοδος των γιορτών δεν θέλει πανικό, θέλει απλώς σωστή διαχείριση. Άλλωστε να θυμάστε… το θέμα δεν είναι τι κάνουμε την περίοδο των εορτών αλλά, πριν και μετά από αυτές!!

Χρόνια πολλά, με υγεία & νόστιμες γεύσεις!!

mpamia intro Xmas23Μαρία Μπαμιά

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

MsC Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τσαλδάρη 1, Πύργος

6982645141

 

Κεντρική φωτογραφία: timolina on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Στασινόπουλος Fruits

VENDRAS STYL - ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ