Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή… Προλαβαίνεις

new start intro

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτό που επιθυμείς ή να γίνεις αυτό που πάντα ήθελες. Πολλές φορές η ζωή μας παρασύρει μακριά από αυτό που θέλαμε, χάνουμε τον δρόμο για την προσωπική μας ευτυχία… Εμείς όμως και μόνο εμείς καθορίζουμε  τον χρόνο που πρέπει να συμβούν τα πράγματα στη ζωή μας.

Γράφει η Έλενα Παναγούλια

Ο Ηράκλειτος, ο Έλληνας φιλόσοφος, υποστήριζε ότι η αλλαγή είναι η μόνη πραγματικότητα στη φύση. Όλοι έχουμε κάνει αλλαγές στη ζωή μας, τόσο καλές όσο και κακές, προγραμματισμένες ή τυχαίες. Οι σχέσεις, οι συνθήκες και τα συναισθήματα αλλάζουν. Κανείς δεν είναι ακριβώς ο ίδιος σε κάθε στιγμή. Κάθε αλλαγή όμως, μας οδηγεί σε κάτι νέο.  Σπάστε τα στεγανά και τα κουτάκια σας και ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας σε αλλαγές.

Εάν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή είναι στεγανά κουτάκια και ότι ο τρόπος ζωής που έχετε επιλέξει μέχρι τώρα δεν μπορεί πλέον να ανατραπεί, είναι μάλλον καιρός να αλλάξετε νοοτροπία. Το να ξεκινήσετε από την αρχή και να αποφασίσετε να κάνετε πράγματα που έχετε επιθυμήσει ή ονειρευτεί είναι πάντοτε δυνατόν. Η δύναμη της αλλαγής είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Μερικές φορές βλέπουμε τη ζωή μας ως περιόδους που έκλεισαν, οπότε όταν παρέρχεται μία από αυτές πιστεύουμε ότι πλέον δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τις στιγμές που πέρασαν. Η κοινωνία και το περιβάλλον , μας λένε πότε είναι η ώρα να επιλέξουμε τι να κάνουμε, πότε να μάθουμε ένα επάγγελμα ή πότε να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και διανοητικά προσαρμοζόμαστε σε αυτά τα σχήματα. Δυστυχώς, πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας ή τους ανθρώπους γύρω μας να μας λένε «είναι πολύ αργά για…».

Κάντε όμως μία μικρή στάση και σκεφθείτε αλλιώς τα πράγματα… Μήπως οι ενέργειές σας γίνονται  με βάση τις πεποιθήσεις που σιγά σιγά έχουν παγιωθεί  μέσα σας;

Μήπως έχετε στο μυαλό σας έναν νοητό χάρτη που η οικογένεια, ο σύντροφος ή ο περίγυρος σας έχει σχεδιάσει και εσείς απλώς τον ακολουθείτε τυφλά; Στην πραγματικότητα, αν το αποφασίσετε, ο εαυτός είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Είμαστε εμείς που καθορίζουμε ποιοι είμαστε ή ποιοι θέλουμε να είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε και τι να επιτύχουμε.

Σκεφθείτε όλες εκείνες τις φορές που αναβάλλατε ή δεν τολμήσατε πράγματα επειδή δεν ήταν η ώρα, δεν είχες χρόνο ή σε κανέναν άλλο δεν άρεσε η ιδέα και τι όνειρα, μελλοντικά σχέδια έχετε στο μυαλό σας και δεν τολμήσατε να προσπαθήσετε.  Αγκαλιάστε ό,τι θετικό μπορεί να σας δώσει η κάθε αλλαγή. Προκαλέστε συνειδητά την αλλαγή. Και αφήστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας να σας οδηγήσουν σε μία νέα ζωή.

new start 2Image by katemangostar on Freepik

Αγκαλιάστε ολόκληρο τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε τα συναισθήματά σας και αδράξτε την ημέρα με ενθουσιασμό. Και σκεφθείτε ότι όπου υπάρχει μία αλλαγή υπάρχει και μία ευκαιρία. Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν...

Για να αρχίσεις απ’ την αρχή…

Για να απολαύσεις τη ζωή…

Για να αλλάξεις τρόπο σκέψης…

Για να γίνεις άλλος άνθρωπος…

Για να αλλάξεις τρόπο ζωής…

Για να αγαπήσεις…

Για να συγχωρήσεις…

Για να ξεχάσεις…

Για να μάθεις…

Για να αισθανθείς…

Για να γίνεις αισιόδοξος…

Για να γιορτάσεις τη ζωή…

Για να δώσεις ένα φιλί…

Για να κάνεις μια αγκαλιά…

Για να σταματήσεις να γκρινιάζεις…

Για να μάθεις πώς αγαπάνε…

Για να κηδέψεις τη μιζέρια…

Για να φλερτάρεις…

Για να ερωτευτείς…

Για να ζήσεις…

Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου…

Για να αγνοήσεις όσα σε πλήγωσαν…

Για να σταματήσεις να είσαι κολλημένος στο παρελθόν…

Για να ζήσεις στο παρόν…

Για να σε αγαπήσουν…

Για να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους…

Για να κόψεις κακές συνήθειες…

Για να ζήσεις όπως θέλεις…

Προλαβαίνεις!!!!! 

panagoulia 1130x300

Κεντρική φωτογραφία: Holiak on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor