Πασχαλινό τραπέζι: Εύκολες & έξυπνες ιδέες διακόσμησης σχεδόν ανέξοδα

easter festive table deco intro

Αγαπημένες στιγμές και γλυκές θύμισες από το Πάσχα είτε των παιδικών μας χρόνων είτε στην πορεία μας ως ενήλικες αντλούνται  στη μνήμη μας από το Πασχαλινό τραπέζι.

Αναμνήσεις από ευχές, αστεία, μυρωδιές από τα φαγητά και τα γλυκά  της μαμάς ή της γιαγιάς, αρώματα από μαχλέπι, βανίλια, γλυκάνισο και στιγμιότυπα που σαν τρέιλερ από ταινία περνούν από μπροστά μας, με τα τσουγκρίσματα των αυγών, με τον θείο ή την θεία που αποφασίζουν να “κάτσουν με τη νεολαία”, με τα πειράγματα αλλά και με όλα αυτά που μπορεί να μας ενόχλησαν αλλά τώρα μας προκαλούν γέλιο, να συνθέτουν το παζλ των ελληνικών κυρίως πασχαλινών αναμνήσεων.

Της Δήμητρας Βέλμαχου

 Κι επειδή μέρες που είναι, με τον καιρό να είναι σύμμαχος και την άνοιξη να έχει μπει για τα καλά, όλοι έχουμε μπει σε Πασχαλινό mood και έχουμε μια διάθεση ανανέωσης και οργάνωσης για τις γιορτές που έρχονται.

Για όλους εσάς λοιπόν που θα αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το Πασχαλινό τραπέζι, πέρα από τα νόστιμα εδέσματα που θα φτιάξετε για να υποδεχθείτε τους αγαπημένους σας, έχουμε συγκεντρώσει και σας παρουσιάζουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης που το σίγουρο είναι ότι θα μείνουν αξέχαστες.

gerakidis easter22new

Για αρχή αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι η παλέτα των χρωμάτων που θα ακολουθήσετε. Οι προτάσεις είναι σίγουρα πολλές με τα παστέλ χρώματα να κυριαρχούν όπως το γαλάζιο, το κίτρινο, το ροζ, το φιστικί, το μπεζ, χωρίς να εξαιρούμε όμως τα καρό για πιο country επιλογές όπως το παραδοσιακό κόκκινο – λευκό αλλά ακόμα και το ασπρόμαυρο. 

rozPinterest

pastelPinterest

karo kokkino 1Pinterest

karo kokkino 2Pinterest

karo mavro asproPinterest

Αφού καταλήξετε λοιπόν στο ύφος αλλά και στο χρώμα που θέλετε να έχει το πασχαλινό σας τραπέζι, το οποίο φυσικά θα το επιτύχετε κυρίως με τα υφάσματα που θα επιλέξετε, είτε αυτά είναι τραπεζομάντηλα, είτε σουπλά ή ράνερ, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε για τα σερβίτσια που θα χρησιμοποιήσετε. Φυσικά υπάρχει πάντα η εύκολη λύση  του λευκού που όλοι έχουμε, χρώμα που συνδυάζεται με όλα και μας βγάζει από την δύσκολη θέση ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα.

Από εκεί και ύστερα αν ακολουθήσετε εύκολα και ανέξοδα tips διακόσμησης, το βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα που θα δημιουργήσετε θα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεστε "ειδικά" διακοσμητικά και σκεύη, αρκεί να χρησιμοποιήσετε  με ευφάνταστο τρόπο τα πιάτα, τα ποτήρια σας, ψάθινα καλάθια, τα γυάλινα βάζα που σίγουρα διαθέτετε και τα κηροπήγιά σας και με πολύ απλές κατασκευές,  θα συνθέσετε ένα υπέροχο πασχαλινό αποτέλεσμα.

Για αρχή σκεφτείτε ότι το Πάσχα συμπορεύεται με την Άνοιξη, άρα τα λουλούδια θα αποτελέσουν μια ευχάριστη νότα στο τραπέζι σας. Ακόμα και τα αγριολούλουδα που μπορεί να μαζέψετε μόνοι σας, με τον σωστό τρόπο μπορεί να φανούν μοναδικά. 

dionysopoulos 1130x300 easter 2021

Για παράδειγμα όσοι από εσάς έχετε την δυνατότητα να βρείτε μεγάλα σε μέγεθος αυγά, όπως για παράδειγμα αυγό στρουθοκάμηλου, αφού χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό του για μια μεγάλη ομελέτα, φροντίστε να κρατήσετε το τσόφλι και να το εντάξετε στην πασχαλινή σας διακόσμηση.

louloudia avgoPinterest

Φυσικά και τα παραδοσιακά βάζα ή οι απλές κλασικές γυάλες μπορούν να δώσουν ένα εκλεπτυσμένο και φινετσάτο αποτέλεσμα για τα λουλούδια σας. 

vaza louloudiaPinterest

Τα πασχαλινά αυγά, φυσικά δε λείπουν από το γιορτινό τραπέζι και εδώ έχουμε μια ευκαιρία να τα εντάξουμε με έξυπνο τρόπο στην διακόσμησή μας.

Όλοι μας έχουμε κηροπήγια στα σπίτια μας, ακόμα και κάποια τα οποία ενδεχομένως θεωρούμε “παλιομοδίτικα” και τα έχουμε αποσύρει σε κάποιο ψηλό ντουλάπι. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να τα κατεβάσουμε και όχι απλώς να μας φανούν χρήσιμα αλλά να κάνουν και την διαφορά στο τραπέζι μας.

Μόνο που θα τα χρησιμοποιήσουμε τώρα εναλλακτικά ως αυγοθήκες. Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για του λόγου το αληθές.

avga kiropigiaPinterest

avga kiropigia 2Pinterest

Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα θα ήταν επίσης να χρησιμοποιήσετε την γνωστή τουρτιέρα με δυο ή τρία επίπεδα και να τοποθετήσετε εκεί τα αυγά σας.

avga diskosPinterest

Αυτά τα απλά και ανέξοδα λοιπόν “μυστικά” είναι αρκετά για να κάνουμε την διαφορά και να έχουμε ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι, χωρίς υπερβολές και περιττά έξοδα και κυρίως χωρίς να χάνουμε το πραγματικό νόημα.  Το οποίο δεν είναι άλλο από όλα αυτά τα συναισθήματα που μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο και προέρχονται από τις ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι.

Κεντρική φωτογραφία: Cobrastock

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo