Ιδέες για να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου, με Πασχαλινή διάθεση…

deco spring easter24 intro

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά, το Πάσχα συμπορεύεται με την Άνοιξη και η διάθεση όλων μας ακολουθεί, φαντάζοντας σχεδόν ανυπόφορα τα βαριά και σκούρα υφάσματα που αποτελούσαν μέρος της χειμερινής διακόσμησης του σπιτιού μας και φυσικά τα χαλιά.

Η ανάγκη μας να φέρουμε την Άνοιξη και μέσα στο σπίτι μας, είναι έντονη και αφού ξεκινήσαμε οι περισσότεροι με το να σηκώσουμε και να αποθηκεύσουμε για τον επόμενο χρόνο τα χαλιά μας, ψάχνουμε να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να αποκτήσει πιο ανοιξιάτικη και συνάμα πασχαλινή όψη ο χώρος μας.

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Οι ιδέες είναι πολλές και καλό θα είναι να μην περιοριστείτε μόνο στα διακοσμητικά αντικείμενα αν θέλετε να έχετε ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Η αρχή ιδανικά είναι να γίνει με τα υφάσματα. Σηκώστε λοιπόν τα χειμερινά ριχτάρια του καναπέ σας και αντικαταστήστε τα με πιο ανάλαφρα, βαμβακερά ή λινά, σε παλ αποχρώσεις. Ακολουθήστε με τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του καναπέ, στους ίδιους τόνους προσθέτοντας ανάμεσά τους και κάποια φλοράλ, για έξτρα χρώμα και ένταση. 

deco spring easter24 1Pinterest

Το ίδιο κάντε και με τις βαριές κουρτίνες που ενδεχομένως έχετε στα παράθυρά σας. Χρώματα όπως το μπορντώ ή το σκούρο καφέ είναι σίγουρα απαγορευτικά για την περίοδο αυτή. Προτιμήστε λεπτές και μαλακές υφές, δαντέλες ή αραχνούφαντα υφάσματα, τα οποία αμέσως θα προσδώσουν ένα πιο δροσερό και ανάλαφρο αποτέλεσμα σε όποιο χώρο και αν τις τοποθετήσετε. Επιλέξτε και εδώ παλ χρώματα, με το λευκό να κατακτά διαχρονικά την πρώτη θέση την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού αλλά και τα ιδιαίτερα λουλουδάτα να κάνουν την διαφορά. 

deco spring easter24 2Pinterest

deco spring easter24 3Pinterest

Τώρα αν είστε από αυτούς που επιθυμούν διακαώς χειμώνα καλοκαίρι τα χαλιά στο σπίτι τους, επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από καλοκαιρινά χαλιά φτιαγμένα από ψάθα ή βαμβάκι.

deco spring easter24 4Pinterest

deco spring easter24 5Pinterest

Επόμενο βήμα, για όλους εσάς που στρώνετε τα τραπέζια σας με τραπεζομάντηλα, είναι να τα αντικαταστήσετε με καλοκαιρινές τραβέρσες ή ράνερ ή ακόμα και να τα διώξετε εντελώς και να αφήσετε το σπίτι σας να “αναπνεύσει”. 

mixalopoulos easter24

Επενδύστε αυτή την άνοιξη στο πράσινο και κάντε μερικές αγορές σε φυτά εσωτερικού χώρου, που το βέβαιο είναι ότι θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Ζητήστε από τον ανθοπώλη σας να σας προτείνει κάποια τα οποία δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα για όλους εσάς που δεν είστε φαν της κηπουρικής. Βάλτε τα στην κατάλληλη γλάστρα που ταιριάζει με το συνολικό στιλ του σπιτιού σας και αφήστε τα να κάνουν την δουλειά τους, τόσο στο κομμάτι της αισθητικής, όσο και στη δυνατότητά τους να καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέετε.

Κάποια από αυτά είναι η σανσιβέρια, το σπαθίφυλλο, το ανθούριο, η δράκαινα, η αλόη και ο πόθος.

Αυτή η γωνία στο σαλόνι σας που μέρες τώρα την κοιτάζετε και “στύβετε” το μυαλό σας προκειμένου να δείτε με τι θα την γεμίσετε, θα αποκτήσει άλλη όψη όταν θα προσθέσετε μια γλάστρα σε ένα εντυπωσιακό κασπό και ένα ωραίο φυτό.

deco spring easter24 6Pinterest

deco spring easter24 7Pinterest

Τώρα αν είστε από τους τυχερούς και διαθέτετε ανθόκηπο στην αυλή σας, τι πιο ωραίο από το να έχετε καθημερινά στα βάζα σας φρέσκα, πολύχρωμα λουλούδια, τα οποία θα απογειώσουν την εικόνα του χώρου σας και θα σας φτιάχνουν την διάθεση κάθε φορά που τα κοιτάζετε. 

deco spring easter24 8Pinterest

zekios easter24

Η boho επιλογές είναι επίσης μια πολύ ωραία τάση για τους μήνες αυτούς, την οποία μπορείτε να εντάξετε και με εμβόλιμα στοιχεία στο δικό σας σπίτι ακόμα και αν δεν είστε τόσο… boho χαρακτήρες.

Πλεχτά καλάθια, μακραμέ διακοσμητικά και ψάθες μπορούν να μεταμορφώσουν και να δώσουν χαρακτήρα σε συγκεκριμένα σημεία των δωματίων σας. 

deco spring easter24 9Pinterest

Και αφού πλέον έχουμε δώσει μια χαρούμενη, δροσερή και ανοιξιάτικη νότα στο σπίτι μας, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά στοιχεία στην διακόσμησή μας που θα αφορούν το Πάσχα, για να είμαστε και εντός του κλίματος.

Για παράδειγμα μπορούμε να τοποθετήσουμε μερικά διακοσμητικά μαξιλαράκια με πασχαλινές φιγούρες στον καναπέ μας. 

deco spring easter24 10Pinterest

Μια λινή τραβέρσα με το γνωστό λαγουδάκι των ημερών είναι επίσης μια ωραία πρόταση. 

deco spring easter24 11Pinterest

Αλλά και ένα απλό ψάθινο καλαθάκι στο οποίο μέσα θα βάλετε τα βαμμένα αυγά σας θα μπορούσε να ολοκληρώσει χωρίς υπερβολές την πασχαλινή διακόσμησή σας. 

Κεντρική φωτογραφία: pvproductions

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo