Αυτό το Πάσχα κάνε δώρα ουσίας: Χάρισε ένα βιβλίο

vivlioprotaseis easter24 intro

Αυτές τις μέρες σίγουρα ψάχνεις δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πέρα από την κλασική λίστα με τη λαμπάδα, τα σοκολατένια αυγά και κουνελάκια, τα πιο προσωπικά δώρα και φυσικά τα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός καλογραμμένου βιβλίου.

Δεν είναι μόνο τα οφέλη που θα αποκομίσει από το διάβασμα ο αποδέκτης του δώρου, είναι που κυρίως θα ξεκλέψει λίγο χρόνο από την δύσκολη καθημερινότητα για να «βουτήξει» στην ενδιαφέρουσα ιστορία και να τη «βιώσει» μαζί με τους πρωταγωνιστές της.

 «Ο αναγνώστης ζει χίλιες ζωές πριν πεθάνει. Ο άνθρωπος που δεν διαβάζει ζει μόνο μια…» George R.R. Martin

Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, μπορείς να ζήσεις διαφορετικές ζωές αφήνοντας στην άκρη τον συνειδητό εαυτό σου. Διαβάζοντας αληθινές και φανταστικές ιστορίες βιώνεις έστω και για λίγο την αίσθηση του να είσαι ένας άλλος άνθρωπος, με διαφορετικά βιώματα, διαφορετικές ευαισθησίες, φόβους και πάθη.

Μέσω της ανάγνωσης δεν αποκομίζεις μόνο πολύτιμες γνώσεις για τον κόσμο, αλλά κυρίως για τον ίδιο σου τον εαυτό. Για τον τρόπο σκέψης, τις αξίες και τα ιδανικά σου. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που ένα βιβλίο γίνεται η πολυπόθητη έμπνευση , ίσως και η αφορμή, για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή... 

korkolis easter24

Με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει, το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» επέλεξε και μας προτείνει εξαιρετικούς τίτλους βιβλίων, για μικρούς και μεγάλους, είτε για να χαρίσουμε ένα πολύτιμο δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα ή ακόμη και σ’ εμάς τους ίδιους.

Καλή σας ανάγνωση!!

proto pasxalino vivlio

Το πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο – Έλενα Ελένη & Γρηγόρης Κανελλόπουλος

«Tο πρώτο μου πασχαλινό βιβλίο» είναι ένα βιβλίο γεμάτο πρωτότυπες πασχαλινές ασκήσεις. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εξασκήσουν δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής και μαθηματικών μέσα από ευχάριστο, δημιουργικό και βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν χαρούμενα και δημιουργικά το χρόνο τους. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμα της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης και έτσι έρχονται σε επαφή με την πλούσια ελληνική παράδοση. Συγκεκριμένα, φτιάχνουν το χαρταετό, γνωρίζουν την κυρα-Σαρακοστή, πλάθουν και ζωγραφίζουν λαζαράκια, ανακαλύπτουν τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στολίζουν και ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά και παίζουν πασχαλινά παιχνίδια. 

mathisis easter24

ta tria mikra lagoudakia

Τα τρία μικρά λαγουδάκια: Ο Τζόνι, ο Φλίπς & ο Καρότος – Hendrik Jonas

Πάσχα;;;
Ο Τζόνι, ο Φλιπς και ο μικρός Καρότος δεν έχουν ιδέα τι είναι Πάσχα.
Και τώρα, ξαφνικά, τους ζητάνε να βάψουν αυγά και να τα μοιράσουν!
Πρέπει όλοι να βάλουν ένα χεράκι και να βοηθήσουν τους τρεις φίλους, αλλά τα υπόλοιπα λαγουδάκια λείπουν. Ευτυχώς, όμως, οι τρεις τους είναι μια αχτύπητη παρέα και ξέρουν πώς να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Έτσι, στρώνονται στη δουλειά και η επιχείρηση «πασχαλινά αυγά» αρχίζει… Θα τα καταφέρουν;

Ψάξε στις εικόνες του βιβλίου να βρεις πού είναι κρυμμένα τα αυγά και οι άδειες φωλιές πουλιών και διασκέδασε παίζοντας με το επιτραπέζιο παιχνίδι πασχαλινών αυγών!

istoria tou Pasxa

Η ιστορία του Πάσχα – Χέδερ Έιμερυ

Οι ιστορίες αυτής της έκδοσης παραμένοντας πιστές στο αυθεντικό κείμενο έχουν γραφτεί ειδικά για παιδιά που μόλις αρχίζουν να διαβάζουν μόνα τους.

Η γοητευτική εικονογράφηση, γεμάτη με ακριβή ιστορικά στοιχεία εμπλουτίζει τις ιστορίες και αναδεικνύει το μήνυμα του κειμένου.

Με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των μεγάλων, οι μικροί αναγνώστες κατορθώνουν να ανακαλύψουν την απόλαυση και την ικανοποίηση της ανάγνωσης ενός ολόκληρου βιβλίου.

dosilogoi

Οι Δωσίλογοι – Μενέλαος Χαραλαμπίδης

Η συνεργασία με τον κατακτητή χαρακτήρισε την καθημερινότητα σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι, δικαστές, ιερείς, δημοσιογράφοι, συνεργάστηκαν στενά με τις αρχές κατοχής, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η αρχικά διαφαινόμενη νίκη της Γερμανίας στον πόλεμο, ο αντικομμουνισμός, η απόκτηση γρήγορου και εύκολου πλούτου, η ιδεολογική ταύτιση με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία, η ανάγκη επιβίωσης, ήταν μερικοί από αυτούς.
Στην Ελλάδα, αν και έχουν περάσει 80 ολόκληρα χρόνια από το τέλος της κατοχής, το ζήτημα της συνεργασίας με τον κατακτητή εξακολουθεί να αποτελεί θέμα-ταμπού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λήθης που ακολούθησαν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν τις πολιτικές συνέπειες του πρωτόγνωρου, σε ένταση και έκταση, συλλογικού τραύματος που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η συνεργασία. Η συνεργασία με τον κατακτητή υπήρξε η αφετηρία του νέου διχασμού, ο οποίος, με τη συμβολή και άλλων παραγόντων, οδήγησε στις εμφύλιες συγκρούσεις της κατοχής, των Δεκεμβριανών και τελικά στον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940.
Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την πολιτική, οικονομική και ένοπλη συνεργασία με τον κατακτητή, όπως εκδηλώθηκε στον νομό Αττικής. Μέσα από τη μελέτη αρχείων που για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται, περιγράφεται η δράση αυτών που συνεργάστηκαν, εξετάζονται οι λόγοι και οι μηχανισμοί ανάπτυξης του φαινομένου της συνεργασίας καθώς και οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που ευνόησαν την εμφάνισή τους.
Οι πολιτικές που ακολούθησαν οι τρεις ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις, ο ρόλος εμπόρων, βιομηχάνων, πολιτικών μηχανικών και άλλων στις οικονομικές συναλλαγές με τους κατακτητές, η δράση της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των Ελλήνων πρακτόρων των Es-Es και άλλων, που συγκρότησαν το ένοπλο σκέλος της συνεργασίας, και η δικαστική τους αντιμετώπιση μετά το τέλος της κατοχής, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μελέτης.

tokei

Τοκέι: Το εσωτερικό μας ρολόι - Estivill Eduard & Estivill Carla

Χιλιάδες χρόνια πριν, ο άνθρωπος είχε αρμονική σχέση με τους φυσικούς κύκλους της ζωής. Αυτός ο δεσμός με τους ρυθμούς της φύσης εξασφάλιζε στους προγόνους μας υγεία, ενέργεια και ψυχική ευεξία.
Κι ενώ ζούμε σήμερα σε απόλυτη εξάρτηση από τον χρόνο, έχουμε αποσυνδεθεί από τη φυσική σχέση με αυτόν, δε δίνουμε σημασία στο εσωτερικό μας ρολόι, το οποίο ρυθμίζει τον χρόνο για το φαγητό, τον ύπνο, την ενέργεια αλλά και την κούραση που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αυτή η αποσύνδεση μεταφράζεται σε καρδιαγγειακά προβλήματα, μεταβολικά νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή η παχυσαρκία, ψυχικές διαταραχές, ακόμη και σε εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου.

Βασισμένη στη χρονοβιολογία, η μέθοδος Τοκέι, που ανέπτυξαν ο δρ Εδουάρδ Εστιβίλ (συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Κοιμήσου, παιδί μου) και η δρ Κάρλα Εστιβίλ, μας μαθαίνει να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, ώστε να επανασυνδεθούμε με τους ρυθμούς μας.

Χάρη στις απλές και πρακτικές συμβουλές τους, που μπορούμε να τις εφαρμόσουμε όλοι, θα κατορθώσουμε να συγχρονίσουμε το τοκέι μας, ή το εσωτερικό μας ρολόι, προκειμένου να απολαύσουμε μια ζωή γεμάτη αισιοδοξία και υγεία.

ioulia

Ιουλία: Η επόμενη μέρα – Γιώργος Πολίτης

Μετά την αθώωσή της και την απαλλαγή της από την κατηγορία της δολοφονίας του άντρα της, Γιωργίκη Προβιού, και της τρίχρονης κόρης της, η Ιουλία διεκδικεί πλέον και πάλι τη ζωή της.
Παράλληλα, η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα και ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας, οι οποίοι κατάφεραν να την αθωώσουν, μπλέκονται σε μια ιστορία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Έτσι, η Αλεξάνδρα βρίσκεται ξαφνικά υπόλογη ως προς το κίνητρο ανάληψης της υπόθεσης της Ιουλίας, ενώ ο Δημητρός έρχεται αντιμέτωπος με μια αδικοπραξία και το μυστήριο ενός φόνου κατά την περίοδο της Κατοχής, όπου εμπλέκονται παλιοί του γνώριμοι.
Ο έρωτας της Μαντώς για τον Δημητρό θα περιπλέξει την ήδη μπερδεμένη κατάσταση, και η Αλεξάνδρα, που διεκδικεί τον σύζυγό της, αναρωτιέται αν θα καταφέρει να βρει την ηρεμία που χρειάζεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να συνεχίσει τη ζωή της.
Κανένας δε γνωρίζει από πού ξεκινάει η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα. Φωνές από το παρελθόν στοιχειώνουν το μέλλον όλων. Μόνη διέξοδος η εύρεση της αλήθειας, που τα γεγονότα και οι πιθανότητες δείχνουν ότι θα μείνει κρυφή για πάντα.

felicita

Φελιτσιτά – Μάρω Δούκα

Ο Κωνσταντίνος Καβουράκης ήθελε να γίνει αστυνοµικός, ήθελε να ζει για πάντα αγαπηµένος µε την Ελένη του και τα τρία παιδιά τους, ήθελε να τον σέβονται... Μια µέρα, που ο θυµός θα τον κάνει για άλλη µια φορά να παραφερθεί, θα αντιµετωπίσει την αντίσταση του µεγάλου του γιου, θα νιώσει εκδιωγµένος από το σπίτι του, και από τα Σεπόλια θα βρεθεί άστεγος στο κέντρο της Αθήνας.
Αντιµετωπίζει τις δυσκολίες και τους κινδύνους της καινούριας του συνθήκης, αναπολεί τη ζωή του και βρίσκει συµπαράσταση και καλοσύνη από άλλους απόκληρους. Και αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τουλάχιστον η Φελιτσιτά, µια ασπρόµαυρη γάτα που συχνάζει στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης, του ζεσταίνει την καρδιά.
Τα µέλη της οικογένειάς του, όµως, έχουν το καθένα τη δική του εκδοχή για το παρελθόν, το παρόν και το τι µέλλει γενέσθαι. Πέντε πρόσωπα, το καθένα µε τα δικά του βάρη, τις έγνοιες και τα βάσανα, θέλουν να πουν τη δική τους ιστορία –το διήγηµα της δικής τους ιστορίας–, που συµπλέκεται µε το µυθιστόρηµα της οικογενειακής ζωής.
Εξοµολογητικό, γλυκόπικρο, ακαριαία τρυφερό, ένα µυθιστόρηµα σαν φευγαλέο χάδι στους ανθρώπους που ραγίζουν αθόρυβα δίπλα µας.

apo allo kosmo

Από άλλον κόσμο – Abby Jimenez

Ύστερα από ένα απίθανο στοίχημα, ένα γκουρμέ σάντουιτς και μερικές αγκαλίτσες με ένα κατσικάκι που φορά πιτζάμες, τα πάντα στον κόσμο της Αλέξις Μοντγκόμερι ανατρέπονται. Η αιτία; Ο Ντάνιελ Γκραντ. Αδιανόητα κούκλος. Ξυλουργός. Δέκα χρόνια νεότερός της και η προσωποποίηση της χαλαρότητας. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή της σοφιστικέ κοσμοπολίτισσας Αλέξις. Κι όμως, η χημεία ανάμεσά τους –σε κάθε τομέα– είναι αδιαμφισβήτητη.
Ενώ οι πάμπλουτοι και παγκοσμίου φήμης χειρουργοί γονείς της Αλέξις απαιτούν από εκείνη να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, η ίδια δε θέλει τη δόξα και το γκλάμουρ. Της αρκεί να είναι μία απλή γιατρός στα Επείγοντα Περιστατικά. Και με κάθε λεπτό που περνάει με τον Ντάνιελ στη μικρή πόλη, ανακαλύπτει τι είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνη. Όμως, αν επιτρέψει στη γνωριμία τους να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω, θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην οικογένειά της και να απαρνηθεί την ευκαιρία να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους.
Είναι αδύνατον ο Ντάνιελ να γίνει κομμάτι του κόσμου της, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτόν. Πώς θα μπορέσει η Αλέξις να επιλέξει ανάμεσα στον κόσμο της και στον δικό του;

Διασκεδαστικό, φρέσκο και ρομαντικό, αυτό το σύγχρονο παραμύθι μάς υπενθυμίζει ότι όσα μας ενώνουν είναι πάντα περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

sto xaki

Στο χακί – Philip Kerr

Κούβα 1954

«Δεν δουλεύει κανείς για τους εχθρούς του, εκτός κι αν έχει ελάχιστες εναλλακτικές ή καμία απολύτως», υποστηρίζει ο Μπέρνι Γκούντερ. Είμαστε στα 1954 και ο Μπέρνι βρίσκεται στην Κούβα. Επειδή θέλει να αποφύγει άλλη μία από τις ριψοκίνδυνες αποστολές που του αναθέτει ο Μάγιερ Λάνσκι, αποφασίζει να φύγει από το νησί με ένα σκάφος και συντροφιά μια γυναίκα. Το Αμερικανικό Ναυτικό όμως, σε μια περιπολία, ανακαλύπτει την ταυτότητά του και ο Μπέρνι καταλήγει σε ένα μέρος που του είναι γνώριμο – ένα κελί φυλακής. Ύστερα από εξαντλητικές ανακρίσεις τον φυλακίζουν στη Νέα Υόρκη και έπειτα τον στέλνουν πίσω στο Βερολίνο, πάλι σε ένα κελί, κάνοντάς του την πρόταση: Δούλεψε για τη γαλλική αντικατασκοπεία ή σε κρεμάμε για φόνο.
Η νέα αποστολή είναι απλή: θα συναντήσει τους αιχμαλώτους που επιστρέφουν στη Γερμανία προκειμένου να εντοπίσει ανάμεσά τους έναν Γάλλο εγκληματία πολέμου ο οποίος ανήκε στα γαλλικά Ες Ες και παριστάνει πως είναι Γερμανός αξιωματικός της Βέρμαχτ. Οι Γάλλοι θέλουν πάση θυσία να βρουν τα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Όμως το παρελθόν του Μπέρνι ως αιχμαλώτου στη Ρωσία θα τον στοιχειώσει – με τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει.

i antallagi

Η ανταλλαγή - Beth O’Leary

Η Λίνα παραείναι μικρή για να νιώθει εγκλωβισμένη. Η Αϊλίν παραείναι μεγάλη για να ξαναρχίσει απ’ την αρχή. Ίσως είναι η ώρα για μια ανταλλαγή…
Όταν η Λίνα τα θαλασσώνει με μια μεγάλη παρουσίαση στη δουλειά, καταφεύγει στο σπίτι της γιαγιάς της για να ξεκουραστεί, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού. Λίγο πριν κλείσει τα ογδόντα, η Αϊλίν έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της και θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. Αλλά το χωριουδάκι της στο Γιόρκσιρ δεν έχει και πολλούς διαθέσιμους κυρίους… Η Λίνα της προτείνει μια λύση: να ανταλλάξουν σπίτια για δύο μήνες. Η Αϊλίν θα ζήσει στο Λονδίνο για να αναζητήσει την αγάπη, και η Λίνα θα μείνει πίσω στο Γιόρκσιρ για να φροντίσει το σπίτι της.
Αντιμέτωπη με έναν όχλο απείθαρχων συνταξιούχων, καθώς και τον ενοχλητικά τέλειο –και υπερβολικά ωραίο– ντόπιο δάσκαλο, η Λίνα ανακαλύπτει ότι δεν είναι τόσο απλό να αλλάξεις ζωή. Παράλληλα στο Λονδίνο, η Αϊλίν κάνει μεγάλο σουξέ με τους νέους της γείτονες, καθώς και στο online dating – όμως, μήπως το τέλειο ταίρι γι’ αυτήν βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της απ’ ό,τι νόμιζε;

Κεντρική φωτογραφία: nomannoor943

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo