Κακή εξέλιξη για τον Πύργο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος, τις αποφάσεις και των δύο συνεδριάσεων του ΔΣ να μην παραχωρηθεί χώρος της χερσαίας ζώνης για τα ανοιχτά λεωφορεία με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια μετακίνησης των τουριστών κρουαζιέρας στην πόλη. Ο ίδιος, σε διευκρινιστική του δήλωση προς πάσα κατεύθυνση, τονίζει ότι και τις δύο φορές υποστήριξε την πρόταση, παραμένει σταθερός στην άποψή του να επαναλειτουργήσει δρομολόγιο προς τον Πύργο και σημειώνει ότι αναμένονται περαιτέρω ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
«Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επιθυμεί να διευκρινίσει για τις ενέργειες που έκανε για την επαναδρομολόγηση των ανοιχτών λεωφορείων που επισκέπτονται τον Πύργο ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες τη δική μας θέση. Το συγκεκριμένο θέμα εισήχθη στο Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου δύο φορές, και τις δύο απερρίφθη. Νομίζω ότι για τον Πύργο δεν ήταν μια καλή εξέλιξη. Είμαστε εν αναμονή περαιτέρω ενεργειών, και από την πλευρά του Δήμου Πύργου ώστε να επιτευχθεί η μεταφορά των τουριστών στην πόλη» δήλωσε στο ilialive.gr ο κ. Νικολούτσος και συνεχίζει:
«Προσωπικά, και τις δύο φορές στήριξα υπέρ της επαναδρομολόγησης αυτών των λεωφορείων μέσω της παραχώρησης συγκεκριμένης θέσης στη χερσαία ζώνη του λιμένα Κατακόλου. Δυστυχώς όμως η απόφαση του συμβουλίου ήταν διαφορετική. Και οπωσδήποτε είναι αταλάντευτη η θέση μου στην μεταφορά τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο γιατί δεν πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε μόνο στην πόλη αλλά και στους τουρίστες. Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε μεγάλο αριθμό τουριστών. Όσες περισσότερες εναλλακτικές τους δώσουμε, τόσο ελκυστικότερο θα καταστεί το λιμάνι» καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το λιμάνι του Κατακόλου δέχτηκε τρία κρουαζιερόπλοια και χιλιάδες επισκέπτες, αλλά ο Πύργος ήταν εκτός στο πρόγραμμα επισκέψεων, με αποτέλεσμα να εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια αλλά και προβληματισμός για το μέλλον, από τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης. Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του πρώην προέδρου της τοπικής κοινότητας Πύργου και επί σειρά ετών εργαζόμενο στην εταιρεία που μετέφερε τους τουρίστες στην πόλη με τα ανοιχτά λεωφορεία. «Η διαγραφή του Πύργου από τον τουριστικό χάρτη είναι γεγονός! Όσοι ασχοληθήκαμε με το εγχείρημα της μεταφοράς τουριστών στον Πύργο, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να αναδείξουμε τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας και να φέρουμε οικονομικά οφέλη στην αγορά της. Προχθές μεταφέραμε όλα τα άτομα με διαδικτυακές κρατήσεις στην Αρχαία Ολυμπία και επέστρεψαν μόνο για τις αναχωρήσεις των πλοίων. Η ζημιά για τον Πύργο και για το Κατάκολο θα είναι ανεπανόρθωτη. Ο κόσμος που προτιμούσε τα κόκκινα λεωφορεία, επισκεπτόταν τον Πύργο και επέστρεφε για επιπλέον ψώνια στο Κατάκολο. Με την υπάρχουσα κατάσταση, οι τουρίστες θα επισκέπτονται μόνο την Αρχαία Ολυμπία, η οποία αποτελεί εξάλλου μία διαχρονική προτίμηση» σημειώνει ο κ. Φάμελος.



























