Γεύσεις

Νηστίσιμο Γιουβέτσι Κατσαρόλας!

Νηστίσιμο Γιουβέτσι Κατσαρόλας!
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ. μέτριο κριθαράκι (1,5 κούπα)
  • 500 γρ. μανιτάρια Portobello
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 125 ml κόκκινο κρασί (1/2 κούπα)
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών (3 κούπες)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • Πιπέρι

Για το Σερβίρισμα

  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό σκούρο μέρος από τα μανιτάρια, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο(3 κ.σ.) και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να  βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
  3. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.), το χοντροκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με κόκκινο κρασί μαγειρεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια  κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά.
  8. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να κάτσει για 3-4 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιο νόστιμο νηστίσιμο γιουβέτσι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup