Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 300 γρ. μέτριο κριθαράκι (1,5 κούπα)
- 500 γρ. μανιτάρια Portobello
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 125 ml κόκκινο κρασί (1/2 κούπα)
- 750 γρ. ζωμό λαχανικών (3 κούπες)
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα Δάφνης
- Πιπέρι
Για το Σερβίρισμα
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό σκούρο μέρος από τα μανιτάρια, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο(3 κ.σ.) και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (2 κ.σ.), το χοντροκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με κόκκινο κρασί μαγειρεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να κάτσει για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιο νόστιμο νηστίσιμο γιουβέτσι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
Πηγή: live-kitchen.gr