Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 650 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες και 1/4)
- 200 γρ. Ζάχαρη άχνη (1 κούπα)
- 180 γρ. Ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 200 γρ. Χυμό πορτοκάλι (3/4 της κουπας)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού, μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ηλιέλαιο, ζάχαρη άχνη, βανιλίνες, ξύσμα πορτοκαλιού, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 40 γρ. το κάθε μπισκότο πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 10-12 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα και αφράτα soft cookies!
Καλή σας επιτυχία!!
Πηγή: live-kitchen.gr