Γεύσεις

Αφράτα Ζουμερά Μπιφτέκια με όλα τα Μυστικά

Αφράτα Ζουμερά Μπιφτέκια με όλα τα Μυστικά Φωτογραφία: live-kitchen.gr
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι λαιμό, σπάλα ή ελιά)
  • 1/2 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό (1 κ.σ.)
  • 60 γρ. παγωμένο νερό (1/4 της κούπας)
  • 1 μέτριο αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ αλάτι (7 γρ.)
  • 50 γρ. φρυγανιά (5 κ.σ.)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πολυκόφτη ριχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παγωμένο νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μέτριο αυγό και τα χτυπάμε πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μοσχαρίσιο κιμά (κομμάτι απο λαιμό, σπάλα ή ελιά)και προσθέτουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια των 120 γρ. στο ίδιο σχήμα.
  5. Λαδώνουμε με πινέλο ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα πιέζουμε κατά το ψήσιμο.
  6. Σερβίρουμε με μουστάρδα ,πιτούλες και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

{https://www.youtube.com/watch?v=zEuTBqNFOMQ}

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup