Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι λαιμό, σπάλα ή ελιά)
- 1/2 κρεμμύδι
- Μαϊντανό (1 κ.σ.)
- 60 γρ. παγωμένο νερό (1/4 της κούπας)
- 1 μέτριο αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ αλάτι (7 γρ.)
- 50 γρ. φρυγανιά (5 κ.σ.)
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη ριχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το παγωμένο νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το μέτριο αυγό και τα χτυπάμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μοσχαρίσιο κιμά (κομμάτι απο λαιμό, σπάλα ή ελιά)και προσθέτουμε τη φρυγανιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μερίδες από το μείγμα και πλάθουμε μπιφτέκια των 120 γρ. στο ίδιο σχήμα.
- Λαδώνουμε με πινέλο ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τα πιέζουμε κατά το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε με μουστάρδα ,πιτούλες και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
{https://www.youtube.com/watch?v=zEuTBqNFOMQ}
Πηγή: live-kitchen.gr