Γεύσεις

Γεμιστά Ρολάκια Λαχανικών με Κιμά

Γεμιστά Ρολάκια Λαχανικών με Κιμά Φωτογραφία:  live-kitchen.gr
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη βάση

  • 5 μέτριες πατάτες (850 γρ.)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Μαϊντανός
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς (λαιμός)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Τυρί κρέμα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • Τυρί Μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για 2 λεπτά σε νερό.
  2. Τις ξεπλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πιπεριά.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μεγάλο ταψί κουζίνας με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  8. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  9. Κόβουμε τη βάση των λαχανικών σε 6 κομμάτια, βάζουμε στην άκρη από κάθε κομμάτι λίγη γέμιση κιμά και ρολάρουμε προσεκτικά.
  10. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τον κιμά που περίσσεψε, ρίχνουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα, τοποθετούμε τα ρολάκια στη σειρά, πασπαλίζουμε ξανά με μοτσαρέλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  11. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία!

{https://www.youtube.com/watch?v=id-8iHODvdk}

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup