Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση
- 5 μέτριες πατάτες (850 γρ.)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Μαϊντανός
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γέμιση
- 600 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς (λαιμός)
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. Τυρί κρέμα
- 2 πρέζες αλάτι
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Τυρί Μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για 2 λεπτά σε νερό.
- Τις ξεπλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πιπεριά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μεγάλο ταψί κουζίνας με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη βάση των λαχανικών σε 6 κομμάτια, βάζουμε στην άκρη από κάθε κομμάτι λίγη γέμιση κιμά και ρολάρουμε προσεκτικά.
- Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τον κιμά που περίσσεψε, ρίχνουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα, τοποθετούμε τα ρολάκια στη σειρά, πασπαλίζουμε ξανά με μοτσαρέλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!
{https://www.youtube.com/watch?v=id-8iHODvdk}
Πηγή: live-kitchen.gr