Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. ζεστό νερό
- 400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- 150 γρ. φρέσκιες φράουλες (6-7 φράουλες)
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρύο νερό, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 5 με 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα διαλύουμε μέσα σε βραστό νερό.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι 2%, τη μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη μακρόστενη φόρμα 30χ11 εκ.
- Προσθέτουμε από πάνω τις κομμένες φρέσκες φράουλες ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε την μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε αρχικά στο κέντρο και έπειτα την στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
- Ξεφορμάρουμε κόβουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου!
Καλή σας επιτυχία!
{https://www.youtube.com/watch?v=ClFz4l8tERU}
Πηγή: live-kitchen.gr