Γεύσεις

Κρέας με λαχανικά με πεντανόστιμη σάλτσα

Κρέας με λαχανικά με πεντανόστιμη σάλτσα Φωτογραφία: live-kitchen.gr
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 900 γρ. Μοσχαρίσιος λαιμός (κομμένος σε μικρά κομμάτια)
  • 500 γρ. Κρεμμυδάκια λευκά για στιφάδο
  • 6 ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 10 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 125 γρ. Νερό (1/2 κούπα)
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 5 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα

  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες, τα κομμάτια από το μοσχαρίσιο λαιμό, τα λευκά κρεμμυδάκια, τις κομμένες κόκκινες πιπεριες, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες που τις έχουμε μπλανσάρει (χαράζουμε το πάνω μέρος της ντομάτας σε σταυρό και τις βράζουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Τις ρίχνουμε σε κρύο νερό , αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε στα 4)
  2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις σκελίδες σκόρδου, το πελτέ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  3. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, το αλουμινόχαρτο, βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία!

{https://www.youtube.com/watch?v=6kvNIFUHY6A}

Πηγή: live-kitchen.gr

 

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις