Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 180 γρ. Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 180 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
Για τη σπιτική μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 300 γρ. Κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
- 1,5 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- Μύρτιλα
- Σμέουρα
- Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
- Κλείνουμε τη φωτιά πολτοποιούμε πολύ καλά με το ραβδομπλέντερ.
- Ρίχνουμε το μέλι και το αποθηκεύουμε σε ενα βαζάκι(διατηρούμε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα).
- Σε ένα μπολ Πολτοποιούμε πολύ καλά τη μπανάνα με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε το μέλι, το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη ΟΛΥΜΠΟΣ, το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν, τη σόδα, τις βανιλίνες, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε στο μπολ.
- Ενσωματώνουμε τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ένας λείος χυλός.
- Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά με καπάκι από πάνω μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα και τα σερβίρουμε με τη σπιτική μαρμελάδα ,τα μύρτιλα, τα σμέουρα και το φυστικοβούτυρο.
Καλή σας επιτυχία!
{https://www.youtube.com/watch?v=7vehT0iBnTQ}
Πηγή: live-kitchen.gr