Γεύσεις

Εύκολα και Αφράτα Τυροπιτάρια Κουρού

Εύκολα και Αφράτα Τυροπιτάρια Κουρού Φωτογραφία: live-kitchen.gr
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη

  • 900 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (5,5-6 κούπες)
  • 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 200 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
  • 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
  • 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
  • 1,5 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. Τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το Γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη  ζύμη.
  3. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί κουζίνας αλείφοντας καλά.
  5. Ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι ομοιόμορφα στο ταψί και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα.
  6. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ζυμάρι το τυλίγουμε στον πλάστη για ευκολία και το βάζουμε από πάνω.
  7. Πατάμε με τα χέρια μας και ρυλιγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  8. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τον κρόκο και το γάλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
  10. Κόβουμε και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια ταψιού.

Καλή σας επιτυχία!!

{https://www.youtube.com/watch?v=at0FUIsWtMk}

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup