Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο βούτυρο μέχρι να έχουμε μια λεία ελαστική ζύμη.
- Τη δουλεύουμε ελαφρώς πάνω στο πάγκο και έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος ενός εκατοστού.
- Κόβουμε αρχικά τη ζύμη με ένα στρόγγυλο κουπάτ 12 εκ. και επειτα χρησιμοποιούμε ένα μικρότερο και κόβουμε τη κάθε ζύμη στη μέση.
- Βάζουμε τη κάθε ζύμη πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο ρίχνουμε 2 λουκουμάδες κάθε φορά αφαιρώντας τα κομμάτια λαδόκολλας.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφί χρώμα.
- Απευθείας από το τηγάνι τους πασπαλίζουμε πολύ καλά στη ζάχαρη.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες και οι πιο νόστιμοι και επαγγεματικοί λουκουμάδες παραλίας είναι έτοιμοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
{https://www.youtube.com/watch?v=WQH3pwKCpfs}
Πηγή: live-kitchen.gr