Γεύσεις

Σπιτικό Βελούδινο Παγωτό Καϊμάκι

Σπιτικό Βελούδινο Παγωτό Καϊμάκι Φωτογραφία: live-kitchen.gr
Διαβάστε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 κουτάκια  Morfat Creamy φυτική  σαντιγί (500 ml)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ)
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. υποβρύχιο μαστίχα Χίου
  • 1 κ.γ. σαλέπι
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση:

  1.  Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, το σαλέπι, το μαχλέπι, το αλάτι και το υποβρύχιο μαστίχα.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και το υποβρύχιο. Προσέχουμε να μην το βράσουμε.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
  4. Χτυπάμε το Morfat Creamy γαι 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα  μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Σε ένα πυρεξ 27χ13 εκ. βάζουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό, ρίχνουμε κουταλιές από γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του, προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και ξανακάνουμε στρώση με βύσσινο.
  6. Με μια τσιμπίδα κάνουμε ελαφριές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργηθούν νερά.
  7. Σκεπάζουμε και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  8. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Καλή σας επιτυχια!!

{https://www.youtube.com/watch?v=UXyD9WINSSg}

Πηγή: live-kitchen.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup