Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό (2 κούπες)
- 500 γρ. ζάχαρη (2,5 κούπες)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη καρυδόπιτα
- 5 μέτρια αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη (1 κούπα)
- 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (3/4 της κούπας)
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά (3/4 της κούπας)
- 16 γρ. μπέικιν πάουντερ (2,5 κ.γ.)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 200 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 100 γρ. γάλα (1/2 κούπα)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το ηλιέλαιο.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά, το μπέικιν, τη κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25χ35 και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 55 με 60 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι απευθείας όπως είναι καυτή η καρυδόπιτα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!
{https://www.youtube.com/watch?v=y3jbF5-czBY}
Πηγή: live-kitchen.gr


























