Super αυγό: Συμβουλές για να είσαι εσύ ο νικητής στο τσούγκρισμα

super avgo intro

Αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων για την Κυριακή του Πάσχα είναι το τσούγκρισμα των αυγών.

Όλοι επιθυμούμε να μας τύχει αυτό το super αυγό, που θα νικήσει όλα τα άλλα. Πόσο όμως τελικά το νικητή τον βοηθάει η θεά τύχη; Και κατά πόσο μπορούμε κι εμείς να “βάλουμε το χεράκι μας” για ένα πιο βέβαιο αποτέλεσμα.

Οι λύσεις φυσικά είναι πολλές, εκ των οποίων άλλες είναι δίκαιες και άλλες όχι και τόσο…

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Για παράδειγμα όποιος θέλει να κάνει “απατεωνιά” μπορεί να χρησιμοποιήσει τα γνωστά ξύλινα αυγά. Εκεί όμως σύντομα θα έρθει η αποκαθήλωση του νικητή, όταν κάποιος προσπαθήσει να το σπάσει για να το φάει.

Άλλη προσπάθεια για να δημιουργήσει κάποιος ένα super αυγό, είναι να το βάψει με σπρέι κόκκινο από αυτά που χρησιμοποιούμε στα γκράφιτι. Το συγκεκριμένο χρώμα θα δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό περίβλημα, το οποίο θα είναι ικανό να σπάσει όλα τα άλλα “συμβατικά” πασχαλινά αυγά.

Αν θελήσετε να ακολουθήσετε αυτή την μέθοδο, αρκεί να βάψετε προσεκτικά και σε στρώσεις το αυγό σας, το οποίο είναι βέβαιο ότι την ώρα του τσουγκρίσματος θα είναι ακατανίκητο.

Και πάλι όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούμε, γιατί ως γνωστό τα χρώματα αυτά δεν είναι βρώσιμα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να φάμε το αυγό αμέσως μετά, αν θέλουμε να γλυτώσουμε την δηλητηρίαση από το σπρέι.

Γιατί όμως να καταφύγουμε σε τέτοιες μεθόδους όταν η επιστήμη της Φυσικής είναι εδώ να μας δώσει τη λύση;

Κι επειδή μέρες που είναι, δεν έχουμε κουράγια ούτε για μελέτη, ούτε για να βασανίσουμε το μυαλό μας, σας έχω εδώ συγκεντρωμένα τα SOS. 

kotsakis easter 2022

Αρχικά, διαλέξτε μεσαίο αυγό. Τα μεγάλα αυγά δεν έχουν τόσο δυνατό κέλυφος, συγκριτικά με τα μεσαία. Όσο μικρότερο αυγό από κότα βρείτε, τόσο το καλύτερο. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε την κορυφή του αυγού σας.

Καλό είναι να αποφύγετε την μυτερή κορυφή. Ιδανική είναι η καμπύλη, προκειμένου να κατανέμεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια η δύναμη που δέχεται το αυγό σας.

Κι εδώ θα καταρρίψουμε ένα μύθο. Σύμφωνα με τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, η δύναμη που θα δεχτεί το αυγό σας θα είναι ίδια με αυτήν που θα ασκήσει. Άρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πόσο δυνατά θα χτυπήσεις. Προτίμησε λοιπόν να χτυπήσεις με μέτρια δύναμη.

Τώρα, αν  χτυπήσουν το δικό σας αυγό, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το καλύψετε απαλά με χέρι σας, έτσι ώστε η πίεση που θα ασκείτε εσείς στο εσωτερικό, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω, όταν χτυπηθεί το αυγό σας. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε…

Ένα κόλπο επίσης είναι, όταν θα δεχτείτε την κρούση, να μην στηρίζετε στο τραπέζι το χέρι σας που κρατάει το αυγό, αλλά να το έχετε στον αέρα. Με τον τρόπο αυτό, την στιγμή που πάει να γίνει το χτύπημα, μπορείτε να κατέβασε λίγο αργά το χέρι σας, ακολουθώντας την κίνηση αυτού που χτυπάει και να μειωθεί η αντίσταση.

Το νου σας βέβαια, μήπως στο ίδιο τραπέζι κάθεται και άλλος που έχει μελετήσει πολύ επί του θέματος και έρθετε δεύτεροι…

Όπως και να έχει όμως, σημασία έχει να το διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα τις ημέρες του Πάσχα, με τσουγκρισμένο ή όχι αυγό…

Κεντρική φωτογραφία: pvproductions

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo