6+1 Τρόποι να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας το Πάσχα

eleutheros xronos easter24 intro

Όλοι μας λίγο πολύ “πνιγμένοι” από την καθημερινότητα και το τρέξιμο να χωρέσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις στις λιγοστές τελικά ώρες της ημέρας, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε τις περισσότερες φορές τις δικές μας ανάγκες, ακόμα και για μικρές απολαύσεις.

Και φτάνει τελικά ο καιρός, που το πρόγραμμά μας χαλαρώνει και μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, κι εκεί ξαφνικά δεν ξέρουμε πως να τον αξιοποιήσουμε.

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Αυτές οι μέρες πλησιάζουν, η Μ. Εβδομάδα είναι μπροστά μας και ακόμα κι εσείς που δεν έχετε προγραμματίσει κάποια επιπλέον άδεια από την εργασία σας, θα έχετε την δυνατότητα να ξεκουραστείτε.

Αφού περάσει λοιπόν η πρώτη ημέρα του καναπέ και της ξεκούρασης, μετά υπάρχουν τόσα πράγματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε δημιουργικά και ευχάριστα, έτσι ώστε όταν επιστρέψετε στην ρουτίνα της καθημερινότητας, να αισθάνεστε μια ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήσατε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες και η ενασχόληση με την κηπουρική δρα αγχολυτικά. Ξεκινήστε με το να διαμορφώσετε το μπαλκόνι σας με τα αγαπημένα σας φυτά, φυτέψτε τα μυρωδικά που κατά κόρον χρησιμοποιούμε ειδικά το καλοκαίρι στις συνταγές μας, ασχοληθείτε με τα ήδη υπάρχοντα λουλούδια σας και προσθέστε και άλλα. Τώρα αν είστε από τους τυχερούς να διαθέτετε κήπο, μπορείτε από τώρα που είναι η κατάλληλη περίοδος, να βάλετε το δικό σας μποστανάκι, το οποίο σε λίγο καιρό θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα.

Καταλαβαίνω όμως, πως όλοι δεν είναι για όλα και για πολλούς αυτή η ασχολία, αντί για χαλάρωση, μπορεί να προκαλέσει κούραση. Οπότε σκεφτείτε, ότι αυτές τις ημέρες μπορείτε απλά να παρακολουθήσετε εκείνες τις ταινίες στο Netflix που τόσο θέλατε αλλά ποτέ δεν είχατε χρόνο. Ή ακόμα και να διαβάσετε εκείνο το φοβερό βιβλίο που δανειστήκατε από κάποιον φίλο και εξακολουθεί να παραμένει ανέγγιχτο στο κομοδίνο σας εδώ και μήνες. Ιδού η ευκαιρία λοιπόν… Ξεκινήστε!! 

bertsou easter24

Αν είστε πάλι από εκείνους που μονίμως έχετε “παραπονεμένους” φίλους είτε γιατί δεν σηκώνετε ποτέ το τηλέφωνο να τους καλέσετε, είτε γιατί δεν βρίσκετε χρόνο να πιείτε ένα καφέ ή ένα ποτό μαζί τους, τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος να συσφίξετε και πάλι τις φιλικές σας σχέσεις.

Φτιάξτε έναν παγωμένο καφέ μιας και ο καιρός το επιτρέπει, καθίστε αναπαυτικά και πιάστε το τηλέφωνο για τους … μακρινούς!

Κλείνοντας την γραμμή, αμέσως μετά καλέστε αυτούς που μπορεί να ζουν ακόμα και δίπλα σας αλλά η καθημερινότητα σας έχει αποξενώσει. Ορίστε ένα ραντεβού, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ετοιμαστείτε και πηγαίνετε για εκείνο το ωραίο καφεδάκι στο αγαπημένο σας μαγαζί.

Τώρα θα μου πείτε, με τον εαυτό μου τώρα που έχω χρόνο δεν θα ασχοληθώ;

Εννοείτε!!! Ακούστε λοιπόν τις ανάγκες σας και φροντίστε λίγο κι εσάς.

Εκείνο το μασάζ που επιθυμούσατε διακαώς αλλά δεν μπορούσατε να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας, ίσως τώρα είναι ευκαιρία να πάρετε ένα τηλέφωνο και να κλείσετε επιτέλους το πολυπόθητο ραντεβού.

Ή εκείνος ο περίπατος στην παραλία με τον σκύλο σας που πάντα σας χαλάρωνε και γέμιζε τις μπαταρίες σας ή ακόμα κι εκείνος ο κοντινός προορισμός που χαζεύατε σε φωτογραφίες φίλων και δεν έχετε καταφέρει να επισκεφτείτε... 

terzis optika easter24

Οργανώστε τον χρόνο σας και χαρείτε τον, όπως εσείς επιθυμείτε…

Γεμίστε τις μπαταρίες σας, με τον τρόπο που αγαπάτε, ακόμα και αν η ανάγκη σας για ξεκούραση είναι τόσο μεγάλη, που το σενάριο της πιτζάμας και του καναπέ φαντάζει ιδανικό.

Ο κάθε ένας από εμάς άλλωστε είναι διαφορετικός και οι ανάγκες μας ποικίλουν.  Απενοχοποιηθείτε και κάντε αυτό που τραβάει η όρεξή σας.

Το θέμα είναι να αισθανθείτε αυτό το αίσθημα πληρότητας, το οποίο για τον καθένα από εμάς καλύπτεται με διαφορετικό τρόπο.

Δεν ξεχνάμε πρωτίστως ότι ζούμε για εμάς και έχουμε την υποχρέωση να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε…

Καλή μας Ανάσταση…

Κεντρική φωτογραφία: user17340861

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo