Δημιουργικές κατασκευές για απασχολημένα παιδιά το Πάσχα & … ήρεμες μαμάδες

dimiourgiki apasxolisi diy

Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν και όλες οι μαμάδες ειδικά των μικρότερων παιδιών, θα περάσουν από τον εφιάλτη του πρωινού ξυπνήματος για το σχολείο και του ”Μαμά νυστάζω”, στον ακόμα χειρότερο “Μαμά τι να κάνω τώρα, βαριέμαι”.

Κι εδώ οι απανταχού μαμάδες, πρέπει να επιστρατεύσουν όλη τους την φαντασία, αν δεν θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους κολλημένα στις οθόνες και τα video games.

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Μια ευχάριστη και δημιουργική λύση στην περίπτωση αυτή, αποτελούν οι χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές.

Προμηθευτείτε λοιπόν με τα απαραίτητα, αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει και φτιάξτε μαζί με τα παιδάκια σας, τις πασχαλινές λαμπάδες της οικογένειας, ένα ωραιότατο πασχαλινό στεφάνι για την είσοδο του σπιτιού σας, χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

Μπορείτε επίσης να επιμεληθείτε την διακόσμηση των πασχαλινών αυγών με βρώσιμα χρώματα και αφού έχετε πριν αγοράσει τα απαραίτητα πινέλα και φυσικά έχετε βράσει τα αυγά σας, να αφήσετε τους μικρούς σας καλλιτέχνες να τα βάψουν όπως αυτά επιθυμούν. 

Κι επειδή μας αρέσουν οι ανατροπές, πώς θα σας φαίνονταν φέτος, να χαρίσουν και τα παιδάκια σας, στο νονό ή την νονά από μια πασχαλινή λαμπάδα φτιαγμένη με τα χεράκια τους, που εκτός από το γεγονός ότι θα είναι μοναδική, θα έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού σίγουρα αποτελεί μια πολύ συγκινητική κίνηση. 

rousopoulos easter23

 Χειροποίητη λαμπάδα με μήνυμα

dimiourgiki apasxolisi diy 1Pinterest

Ας δούμε λοιπόν βήμα-βήμα τι χρειάζεται να κάνουμε και ποια υλικά πρέπει να έχουμε στο τραπέζι των κατασκευών μας.

Για αρχή λοιπόν θα χρειαστούμε

  • ένα κερί κατά προτίμηση πλακέ
  • μαρκαδόρους
  • glitter
  • κορδέλες
  • ψαλίδι
  • πιστόλι θερμοκόλλησης
  • πασχαλινά αυτοκόλλητα
  • σπάγκο
  • φιγούρα (θα μπορούσε να είναι ένα ξύλινο ταμπελάκι που πάνω το παιδάκι θα γράψει το δικό του μήνυμα για το νονό ή τη νονά)

Τα βήματα είναι πολύ απλά! Ενώ στο μόνο που ενδεχομένως χρειαστούν την βοήθεια και την προσοχή σας τα παιδιά, είναι όταν χρησιμοποιήσουν το πιστόλι θερμοκόλλησης, για να μην καούν.

Φυσικά ανάλογες λαμπάδες μπορείτε να προσφέρεται σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σύμφωνα με τον παραλήπτη να διαμορφώσετε και το ανάλογο μήνυμα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι λαμπάδες με χιουμοριστικά μηνύματα… σκεφτείτε το….!!! 

anthoulis easter24

Πασχαλινό στεφάνι για την εξώπορτα

dimiourgiki apasxolisi diy 2Pinterest

Μια ακόμα πολύ εύκολη κατασκευή για τα παιδιά αλλά παράλληλα και πολύ όμορφη ιδέα για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας, είναι τα στεφάνια.

Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα πασχαλινό στεφάνι από υφασμάτινα αυγά, σε παλ αποχρώσεις μπλεγμένα με λουλούδια της Άνοιξης.

Για να κατασκευάσουμε το στεφάνι, θα χρειαστούμε:

  • Ένα στρογγυλό στεφάνι από φελιζόλ
  • Διακοσμητικά αυγά, υφασμάτινα ή πλαστικά
  • Ψεύτικα πολύχρωμα λουλούδια
  • πιστόλι θερμοκόλλησης

Η κατασκευή είναι πολύ απλή και εύκολη και είναι βέβαιο ότι ακόμα και μόνα τους τα παιδιά θα καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας το πιστόλι θερμοκόλλησης, κολλάτε με προσοχή ένα-ένα τα ψεύτικα αυγά πάνω στο στεφάνι-βάση. Φροντίστε το σχήμα τους κατά την διάρκεια της τοποθέτησης να μην είναι συμμετρικό για να πετύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τον όγκο που επιθυμείτε να έχει το στεφάνι σας, προσθέτετε και τα ανάλογα υλικά. Τέλος, γεμίζεται τα κενά που έχουν προκύψει ανάμεσα στα αυγά κολλώντας λουλούδια και το στεφανάκι σας είναι έτοιμο… 

ilianthos easter24

Πασχαλινές κάρτες 

dimiourgiki apasxolisi diy 3Pinterest

Οι κάρτες έχουν πάντα μια διαχρονική αξία, αφού σηματοδοτούν μια όμορφη στιγμή της ζωής μας, ενώ είναι παράλληλα και ένα ιδιαίτερο και δυνατό αναμνηστικό καθώς με το μήνυμα που περιλαμβάνουν, μας γυρνούν πίσω στο χρόνο, κρατώντας τις θύμισες ζωντανές.

Αν λοιπόν είστε κι εσείς από αυτούς τους ρομαντικούς, που προτιμάτε να στείλετε μια κάρτα με ευχές για το Πάσχα και όχι ένα απλό μήνυμα στο κινητό, τι καλύτερο από το να είναι φτιαγμένη από τα χεράκια των παιδιών σας, γεμάτη αγάπη και δημιουργικότητα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε βήμα-βήμα πως με εύκολο τρόπο τα παιδιά σας μπορούν τόσο να απασχοληθούν δημιουργικά, όσο όμως και να δημιουργήσουν όμορφες πασχαλινές κάρτες που θα συνοδεύονται από ευχές. 

Διακοσμητικά αυγά από μείγμα αλευριού με αλάτι

dimiourgiki apasxolisi diy 5Pinterest

 

Εξαιρετική ιδέα για να κρατήσετε δημιουργικά απασχολημένα τα παιδιά τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, είναι η κατασκευή διακοσμητικών αυγών από ένα πολύ απλό μείγμα που περιλαμβάνει αλεύρι, αλάτι και νερό. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε μια σφιχτή ζύμη, ενώ με την βοήθεια των γνωστών κουπάτ, θα σχηματίσετε τα αυγά ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Στην συνέχεια απλώς ψήνετε στον φούρνο και οι φανταστικές δημιουργίες σας, θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο, να θυμίζουν τόσο σε σας όσο και στα παιδάκια σας την στιγμή αυτής της δημιουργίας.

Μην ξεχάσετε στο τέλος, κάπου διακριτικά, να προσθέσετε το όνομα του παιδιού αλλά και την ημερομηνία της κατασκευής.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ακριβώς τα βήματα προκειμένου τα έργα σας να στεφθούν από απόλυτη επιτυχία. 

 

Κεντρική φωτογραφία: freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo