Υγραεριοκίνηση: Η πιο οικονομική λύση για το αυτοκίνητο από τους αδελφούς Πανούτσου

Του Γιάννη Σπυρούνη
Το 2013 η υγραεριοκίνηση έκανε δυναμικά την εμφάνισή της στην Ελλάδα δυναμικά. Νωρίτερα οι περιπτώσεις οχημάτων με χρήση υγραερίου ως καύσιμο ήταν ελάχιστα, κυρίως ταξί και κυρίως στην περιοχή της Αττικής. Σήμερα αποτελεί την καλύτερη και πλέον ασφαλή λύση για εκείνους που θέλουν οικονομία στην μετακίνησή τους. Την τελευταία πενταετία, η εξέλιξη των συστημάτων υγραεριοκίνησης είναι μεγάλη.

Ο Θεόδωρος και Παναγιώτης Πανούτσος, που διατηρούν ένα από τα πρώτα και πιο έμπειρα συνεργεία στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης στην Ηλεία, μας μίλησαν για τη λύση που κερδίζει όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες ΙΧΕ τα τελευταία χρόνια.

panoutsos 1130X300

aerio 2

“Πλέον το σύστημα του υγραερίου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτό της βενζίνης. Δεν παρουσιάζει ζημιές και προβλήματα, εφόσον είναι σωστά τοποθετημένο. Εμείς είμαστε από τα πρώτα συνεργεία στο νομό πιστοποιημένα με άδεια τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου LPG και φυσικού αερίου. Οι τιμές είναι προσιτές, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης με έξι άτοκες δόσεις. Χρησιμοποιούμε μόνο το ιταλικό σύστημα Lovato με δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας” μας είπαν.

“Το κόστος εγκατάστασης έχει μειωθεί σημαντικά και έχει γίνει πολύ προσιτό. Η οικονομία σε καύσιμα είναι στο 45-50% και αυτό είναι πολύ σημαντικό το βλέπουμε κάθε μέρα. Το σύστημα έχει μεγάλη ασφάλεια με βαλβίδες για την πιθανή διαρροή. Επίσης η ισχύς του κινητήρα είναι ίδια με αυτή της βενζίνης και τοποθετείται στο 90% των οχημάτων” σημείωσαν.

AUTO LIFTING 1130Χ300

aerio 3

Από την άλλη ακολουθεί και η λύση του φυσικού αερίου. “Ως τεχνολογία έρχεται και το φυσικό αέριο που είναι πιο οικονομικό, πιο καλό και βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα. Το σύστημα που χρησιμοοποιείται είναι διαφορετικό και το κόστος είναι πιο ακριβό, καθώς είναι ακόμα στην αρχή. Στην επαρχία δεν υπάρχουν ακόμα πρατήρια με φυσικό αέριο” σχολίασαν.

aerio 4

“Τα επόμενα χρόνια φαίνεται πως το θέμα των καυσίμων στην αυτοκίνηση οδηγείται πέρα από τη βενζίνη ή το πετρέλαιο που έδωσε ότι είχε να δώσει. Πλέον το μέλλον είναι στην υγραεριοκίνηση, το φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση με σημαντική οικονομία στο κόστος της κατανάλωσης” είπαν τα αδέρφια Θεόδωρος και Παναγιώτης Πανούτσος.

aerio 5

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor