Οδηγός αγοράς καμπίνας μπάνιου

Η αγορά καμπίνας και ντουζιέρας για το μπάνιο σας δεν είναι πάντα όσο απλή υπόθεση όσο ακούγεται. Σε αυτόν τον ειδικό οδηγό αγοράς, θα σας παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που έχετε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή για το χώρο σας.

Πριν ξεκινήσουμε, είναι πιθανό να βοηθήσει να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι μια καμπίνα. Μια καμπίνα ντουζιέρας συνήθως περιλαμβάνει μία ή περισσότερες γυάλινες επιφάνειες οι οποίες περικλείουν το χώρο του ντουζ και προστατεύουν τον υπόλοιπο χώρο από το νερό. Μερικές φορές περιλαμβάνουν κάποια πόρτα, η οποία είναι είτε συρόμενη είτε ανοιγόμενη ενώ άλλες φορές δεν υπάρχει πόρτα. Οι καμπίνες ντουζ βγαίνουν σε όλα τα σχέδια και μεγέθη, με ή χωρίς ντουζιέρα.

Υπάρχει μία ευρεία ποικιλία από καμπίνες και ντουζιέρες από την οποία μπορείτε να επιλέξετε. Ρίξτε μία ματιά στον χρήσιμο οδηγό μας για οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζετε για να επιλέξετε το τέλειο μοντέλο καμπίνας για το μπάνιο σας.

6 πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας:

Ο χώρος στο μπάνιο σας 

Αποφασίστε αν θα επιλέξετε καμπίνα ντουζιέρας, διαχωριστικό ή κάποια άλλη κατασκευή. Άλλα σημεία που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η διαρρύθμιση του χώρου για τον οποίο επιθυμείτε να δημιουργήσετε την καμπίνα:

Είναι για το βασικό σας μπάνιο ή για κάποιο δευτερεύον;

Σύμφωνα με αυτό αλλάζει ο τύπος καμπίνας που είναι συμβατός με τις ανάγκες σας. Με τον προγραμματισμό καθίσταται εφικτό να χωρέσει μία καμπίνα με ντουζιέρα σε ένα μικρό χώρο και να κάνει τη ζωή σας λίγο ευκολότερη μέσα στο σπίτι σας. Λάβετε υπόψη σας πόσο χώρο και πόσο ύψος έχετε στη διάθεση σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να χωρέσετε μια καμπίνα σε ένα πολύ στενό σημείο όπως μια εσοχή, επιλέξτε μια ανοιγόμενη ή μια πτυσσόμενη πόρτα ντουζιέρας. 
 
Ο τοίχος και η τοποθέτηση 

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε που ακριβώς θα τοποθετήσετε την καμπίνα σας. Θα είναι στη γωνία, στο κέντρο του τοίχου, ή σε εσοχή ανάμεσα σε τοίχους? Αυτό θα επηρεάσει τον τύπο της ντουζιέρας και της καμπίνας που θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, αν την τοποθετήσετε σε εσοχή θα χρειαστείτε καμπίνα ντουζιέρας από τοίχο σε τοίχο.
Επίσης, αν αντικαθιστάτε μια παλαιότερη καμπίνα, αν είναι δυνατό, τοποθετήστε την καινούρια στην ίδια θέση καθώς έτσι θα γλυτώσετε αρκετή δουλειά με τα υδραυλικά καθώς η αποχέτευση σας και οι σωλήνες του κρύου και του ζεστού νερού θα βρίσκονται ήδη τοποθετημένοι.
 
Τύποι γυαλιού  

Οι τύποι γυαλιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις καμπίνες ντουζ ποικίλουν, αλλά οποιοδήποτε τύπο γυαλιού κι αν επιλέξετε μπορείτε να περιμένετε άριστη ποιότητα όταν αγοράζετε από το Youbath.gr

Ποια σημεία θα πρέπει να προσέξετε: 

Το ενισχυμένο γυαλί πάχους 6mm ή 8mm είναι πολύ ανθεκτικό, με διάρκεια ζωής και είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί καθιστώντας το έτσι μία εξαιρετική επιλογή.

Το ενισχυμένο γυαλί ασφαλείας είναι πάντα μια καλή επιλογή για ένα μπάνιο και μια καμπίνα.

Όσο πιο παχύ το γυαλί τόσο πιο ενισχυμένα ροδάκια θα χρειαστεί.

Σε περίπτωση που το κόστος αποτελεί ζήτημα ή δεν σας αρέσει η όψη του πιο χοντρού γυαλιού, η επιλογή γυαλιού με πάχος 4mm και 5mm είναι κάποιες καλές εναλλακτικές.

Αναζητήστε γυαλί με εφαρμογή νανοτεχνολογίας η οποία βοηθάει στη μείωση της συσσώρευσης σαπουνιού και βρωμιάς.
 
Με ντουζιέρα ή χωρίς;

Στο εμπόριο, θα βρείτε ποικιλία καμπινών που περιλαμβάνουν ντουζιέρες και άλλες χωρίς ντουζιέρες. Αν ψάχνετε μια λύση που τα έχει όλα, η αγορά καμπίνας με ντουζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή καθώς η ντουζιέρα θα είναι σχεδιασμένη ειδικά για να κουμπώνει στη συγκεκριμένη καμπίνα, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να υπάρχει κάποια διαρροή. Η αγορά καμπίνας και ντουζιέρας μαζί σημαίνει ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για το μέγεθος της ντουζιέρας, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να την τοποθετήσετε σε εσοχή πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας και το μέγεθος της ντουζιέρας αλλά και της πόρτας του ντουζ.  
 
Άνοιγμα πόρτας στα αριστερά ή στα δεξιά;

Για να καταλήξετε στο καλύτερο δυνατό μέρος τοποθέτησης της καμπίνας σας, ζωγραφίστε τη διαρρύθμιση του χώρου σας και σκεφτείτε αν η καμπίνα σας θα πρέπει να ανοίγει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Μία καλή συμβουλή είναι να σημαδέψετε που είναι τα παράθυρα, οι πόρτες και οιοδήποτε άλλο εμπόδιο ώστε να μπορείτε να δείτε που να τοποθετήσετε τη ντουζιέρα σας και να υπολογίσετε ακριβώς πόσο χώρο θα χρειαστείτε. 
 
Τύποι καμπίνας μπάνιου
 
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καμπίνας από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε με βάση το γούστο σας και το μέγεθος του χώρου που διαθέτετε. Όταν διαλέγετε καμπίνες μπάνιου είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας και τον τύπο γυαλιού που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορους τύπους γυαλιού συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου γυαλιού, του γυαλιού ασφαλείας και γυαλί με νανοτεχνολογία που το καθιστά εύκολο στο καθάρισμα.

Ημικυκλικές καμπίνες 

kampina1

Υπάρχουν ποικίλοι τύποι καμπίνας μπάνιου διαθέσιμες που ταιριάζουν στην κάθε περίσταση ανάλογα με το χώρο του μπάνιου. Σε στενούς χώρους, ειδικά στις γωνίες, οι ημικυκλικές καμπίνες με συρόμενη πόρτα είναι ιδανική, ειδικά για μικρά μπάνια. 
 
Καμπίνες ντουζ χωρίς πλαίσιο (Frameless) 

kampina2

Μία κομψή και συμπαγής frameless καμπίνα ντουζιέρας είναι ιδανική για μοντέρνα μπάνια. Η ποικιλία καμπινών χωρίς πλαίσιο που προσφέρουμε ολοκληρώνεται με τις πόρτες χωρίς πλαίσιο που διαθέτουμε. Το στυλ τους είναι minimal με σκοπό να διατηρούνται φωτεινές, ανοιχτές και ευάερες. Οι καμπίνες χωρίς πλαίσιο δημιουργούν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ενώ προσφέρουν ότι πιο καινοτόμο υπάρχει στο κατασκευαστικό κομμάτι.
 
Πτυσσόμενες καμπίνες ντουζ και πόρτες  

kampina3

Οι πτυσσόμενες καμπίνες είναι επίσης ιδανικές για σύγχρονα, μοντέρνα μπάνια. Οι συγκεκριμένες καμπίνες ντουζιέρας είναι μίνιμαλ και βοηθούν στη διατήρηση της φωτεινότητας του χώρου. Όπως οι καμπίνες frameless έτσι και οι πτυσσόμενες, δημιουργουν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στον χώρο του ντους.
 
Συρομενες καμπινες ντουζ και πόρτες 

kampina4

Οι συρόμενες καμπίνες ντουζιέρας είναι οι πιο συνηθισμένες καμπίνες καθώς διατίθενται σε μεγάλο εύρος διαστάσεων και σε μεγάλη γκάμα σχεδίων (διάφανες, mat, serigrafia κ.α.). Οι συγκεκριμένες καμπίνες είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση και αποτρέπουν τη  διαφυγή των σταγονιδίων νερου.
 
Καμπίνες υδρομασάζ 

kampina5

Εάν αναζητείτε την απόλυτη εμπειρία για το μπάνιο σας τότε η καμπίνα υδρομασάζ είναι ιδανική. Κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας ακρυλικό ως ένα ενιαίο κομμάτι. Περιλμβάνουν τζετάκια υδρομασάζ και σε μερικές περιπτώσεις εσωτερική ράγα για τις πετσέτες. Υπάρχουν επίσης πολυτελής καμπίνες ατμού, με επιλογές αρωματοθεραπείας και χρωμοθεραπείας καθώς και ενσωματομένη συνδεσιμότητα Bluetooth και μια ολόκληρη γκάμα από υπέροχα χαρακτηριστικά.

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ