12 Μαγευτικές ιδέες για γωνιακό τζάκι!

Το τζάκι μπορεί να κάνει κάθε δωμάτιο φιλόξενο και ζεστό, ανεξαρτήτως στυλ διακόσμησης. Σήμερα βρήκαμε 12 μαγευτικές ιδέες για γωνιακό τζάκι, ώστε να εμπνευστείς .Η φωτιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και έπαιξε βασικό ρόλο στην εξέλιξη μας σαν είδος. Ενίοτε την τοποθετούμε σε μια γωνία του σπιτιού – όλα τα τζάκια τα οποία παρουσιάζουμε παρακάτω είναι γωνιακά.

Πέτρινο γωνιακό τζάκι που φιλοξενείς την τηλεόραση.
Το γωνιακό τζάκι συνέδραμε τα μέγιστα εδώ, ώστε να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο look διακόσμησης. Το ξύλο στις κάσες σε συνδυασμό με την πέτρα, δημιουργεί ένα εκπληκτικό rustic ύφος. Ένα τζάκι στο σπίτι είναι πάντα κάτι όμορφο, ενώ το κύρος και η τιμή του σπιτιού ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι γωνίες αντίθετα με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι ιδανικές για τζάκια και πιο πρακτικές διακοσμητικά, αξιοποιώντας έναν φαινομενικά χαμένο χώρο! Δες τα 12 γωνιακά τζάκια για να δεις πιο στυλ σου ταιριάζει!
Αυτό το πέτρινο γωνιακό τζάκι, αξιοποίησε τον διαθέσιμο χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι γωνίες των σπιτιών συνήθως μένουν χωρίς διακόσμηση ή έπιπλα και αυτό σίγουρα δεν βοηθά στην αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου. Ένας καναπές γωνία τοποθετήθηκε απέναντι από το τζάκι και την τηλεόραση σε βραχίονα, όπου το ενεργειακό τζάκι με την πέτρινη επένδυση δημιουργεί την καλύτερη ατμόσφαιρα.

Μοντέρνο σαλόνι με γωνιακό τζάκι επενδεδυμένο με μάρμαρο.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα ανοιχτό τζάκι που προεξέχει, ώστε να μπορεί κάποιος να το ευχαριστηθεί από διαφορετικές γωνίες. Η μαρμάρινη επένδυση του τζακιού αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τον χώρο με την μοντέρνα διακόσμηση.

Γωνιακό τζάκι με μινιμαλιστικό και rustic ύφος σε υπνοδωμάτιο.

Τα υπνοδωμάτια οφείλουν να είναι «ζεστά» με κάθε έννοια της λέξης! Εδώ το ενεργειακό τζάκι χαρίζει απλόχερα θερμότητα, την ίδια στιγμή που η ξύλινη επένδυση χαρίζει θαλπωρή και ζεστασιά στον χώρο. Το γωνιακό design καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και το μόνο μέλημα είναι από πού θα περάσει η καμινάδα. Τοποθετώντας την τηλεόραση πάνω από το τζάκι (σε ασφαλή απόσταση όπως βλέπεις) η γωνία αξιοποιήθηκε με το παραπάνω. Το μινιμαλιστικό Rustic ύφος του τζακιού το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Ρομαντικό δωμάτιο με καμουφλαρισμένο τζάκι στην ίδια χρωματική παλέτα.

Το τζάκι εδώ έχει το ίδιο χρώμα με τον τοίχο πίσω, την στιγμή που η επιφάνεια είναι απολύτως λεία χωρίς φανερά τούβλα ή οτιδήποτε άλλο. Διατηρήθηκε η επιθυμητή ομοιομορφία, με ζεστασιά και χωρίς να αλλοιώσει το ρομαντικό ύφος που έχει δημιουργήσει αυτή η ουδέτερη παλέτα.

Σε ένα μαξιμαλιστικό δωμάτιο το τζάκι παρεμβάλλεται απαλύνοντας την οπτική πληροφορία.

Σε ένα άκρως μαξιμαλιστικό σαλόνι γεμάτο με μοτίβο και υφή, το γωνιακό σαλόνι δημιουργεί ένα συμμετρικό ύφος, δίνοντας ένα ευχάριστο οπτικό διάλειμμα από το ξύλο. Η γωνία αξιοποιήθηκε με μοναδικό τρόπο την ώρα που το πολυτελές δωμάτιο, έγινε υπερπολυτελές! Η εσοχή και το πέτρινο ράφι που δημιουργήθηκαν πάνω από το τζάκι δημιουργούν έναν ακόμα μοναδικό χώρο διακόσμησης.

Παραδοσιακό τζάκι, όπου κάνει αναφορές σε στοιχεία από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Με την χρήση γύψου διακόσμησης, το τζάκι επαναλαμβάνει το ύφος άλλων στοιχείων του δωματίου (βλέπε δεξιά), την στιγμή που το μωσαϊκό από λεπτά πλακίδια στο τζάκι δανείζεται χρώματα από το χαλί και τους τοίχους. Η διακοσμητική γέφυρα στο τζάκι, αντιγράφει αυτήν του σύνθετου με εντυπωσιακό τρόπο!

Μοντέρνο σαλόνι με μινιμαλιστικό και εκλεκτικό ύφος.

Σε αυτό το απολύτως μοντέρνο δωμάτιο, το γκρι τζάκι δίνει μια ξεχωριστή μοντέρνα νότα διαγράφοντας την άποψη που υπάρχει «για τα τζάκια που ταιριάζουν μόνο με την rustic διακόσμηση». Έτσι βλέπεις ένα μικρό και μινιμαλιστικό τζάκι σε ένα χώρο με μινιμαλιστικά έπιπλα.

Γωνιακό τζάκι υπνοδωματίου με φανταστικό ύφος!

Γιατί να είναι κάθε τζάκι ίδιο; Εδώ βλέπουμε ένα απολύτως ασυνήθιστο τζάκι – εστία, να δίνει το στίγμα του, χάρη στο ιδιοφυές σχέδιο. Στο δωμάτιο χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά υλικά, όπου το καθένα προσφέρει και τις διακοσμητικές του ιδιότητες.

Ένας χώρος ξενοδοχείου είναι ζεστός και ταυτόχρονα ψυχρός, γεμάτος αντιθέσεις.

Σε ένα ξενοδοχείο στην Ελβετία χρησιμοποιήθηκαν πολυτελή, rustic και μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο τζάκι, με εκπληκτικό στυλ και υψηλή διακοσμητική αξία. Η αντίθεση ανάμεσα στα μεγάλα και τα μικρά αντικείμενα είναι πολύ όμορφη, όπως και η επιλογή να έχει το τζάκι του ίδιο χρώμα με τα πλακάκια δαπέδου, αντιτιθέμενα με τον υπόλοιπο χώρο!

Ωμό βιομηχανικό και μινιμαλιστικό καθιστικό.

Άλλο ένα τζάκι που μπορεί να απολαύσει κανείς από πολλά διαφορετικά σημεία με στοιχεία ωμής βιομηχανικής διακόσμησης, μινιμαλιστικής απλότητας και με έναν έκδηλο ζεν χαρακτήρα. Όμορφη η πολυμέτωπη αντίθεση υφής, ανάμεσα στους τοίχους, το πάτωμα και τον βελούδινο καναπέ.

Ένα πιο παραδοσιακό στον σχεδιασμό τζάκι, που κάνει την έκπληξη χάρη στο μπλε μωσαϊκό.

Ακόμα και ένα τζάκι που εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει πως μπορεί να προσφέρει διακοσμητικά, με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί! Εδώ το μπλε μωσαϊκό μαζί με το λευκό του διακοσμητικού γύψου, ταιριάζει απόλυτα με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Συνολικά βλέπεις πως ένα γωνιακό τζάκι (και κάθε τζάκι) μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Το ζήτημα είναι να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα της καμινάδας και όλα τα υπόλοιπα είναι εφικτά.

Πηγή: decoration.gr

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo