Ένα μικρό σπίτι των 9 τετραγωνικών μέτρων που χώρεσε άνετα τα βασικά!

Αυτός το μικροσκοπικό μεταφερόμενο οικήμα που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Modern Tiny Living,  χώρεσε μπάνιο, κουζινάκι και ένα σχεδόν διπλό κρεβάτι σε μόλις 9 τετραγωνικά!

Ονομάστηκε Nugget που μεταφράζεται σαν βώλος χρυσού, μια ορολογία που κρατάει από την εποχή των χρυσοθήρων της Δύσης, έχει βάρος 2 τόνων και 41 κιλών και μήκος 3,65 μέτρα.

H κουζίνα του Nugget και τα ράφια που συνεχίζονται φτιάχνοντας γωνία.

Χτίστηκε πάνω σε ένα τρέιλερ μονού άξονα και διαθέτει πλαϊνά τοιχώματα από πεύκο και μεταλλική σκεπή. Σε αντίθεση με άλλα μικρά μεταφερόμενα σπίτια, οι εσωτερικοί του τοίχοι, δεν είναι κατασκευασμένοι από ξύλο, αλλά από γυψοσανίδα ή πάνελ μόνωσης. Η κουζίνα έχει γυαλιστερό ξύλινο πάγκο και ξύλινα ράφια, καθώς και μια χάλκινη μπαταρία νεροχύτη. Στο πάτωμα έχει τοποθετηθεί παρκέ.

Το κρεβάτι και μέρος της κουζίνας του Nugget.

Δεν υπάρχει φούρνος ή κάτι αντίστοιχο, αλλά ένα ηλεκτρικό μάτι μπορεί να είναι αρκετό, την ίδια στιγμή που ένα μίνι ψυγείο βρίσκεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Το μπάνιο διαθέτει χημική τουαλέτα και ένα απλό ντους. Το κρεβάτι διαθέτει αποθηκευτικό χώρο από κάτω του, για να νιώθει ο ένοικος όσο πιο άνετα μπορεί.

Τα ράφια και τα παράθυρα ομορφαίνουν την μικρή μετακινούμενη γκαρσονιέρα.

Το σπίτι μπορεί να λειτουργήσει εκτός δικτύου ηλεκτροδότητσης, από τα ηλιακά πάνελ στην οροφή, έναν ενσωματωμένο μετατροπέα και μπαταρίες. Έχει θέρμανση προπανίου και δεξαμενή 378 λίτρων για καθαρό νερό.

Αυτή είναι η...θέα από την κρεβατοκάμαρα.

Η τιμή του είναι στα 36.000$ και είναι μια οικονομική λύση αυτόνομης…τροχογκαρσονιέρας (!). Μπορεί να είναι μια ωραία ιδέα για να γυρίσεις την Ευρώπη για παράδειγμα, αλλά θα χρειαστείς ένα δυνατό αυτοκίνητο για να ρυμουλκήσεις με ασφάλεια τους 2 τόνους.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί φυσικά να δημιουργηθεί ως DIY, αλλά η Modern Tiny Living το έκανε με απόλυτη ασφάλεια. Μπορείς να βρεις και άλλους μικρούς χώρους που εκπλήσσουν εδώ!

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo