4 τρόποι να διατηρείς τον καναπέ σου σαν καινούριο

sofa katoikia w22 unsplash intro

Ο καναπές είναι ίσως το πιο αγαπημέρνο έπιπλο του σπιτιού. Εκεί θα χαλαρώσεις, θα χουχουλιάσεις να δεις μια ταινία, θα μαζευτείς με φίλους για καφέ και κουβεντούλα, θα παίξεις με τα παιδιά και πολλά πολλά άλλα ευχάριστα...

Η αγορά καναπέ είναι σίγουρα μια σύνθετη απόφαση. Πρέπει να βρεις κάποιον που να είναι του γούστου σου αισθητικά, να είναι διαχρονικός γιατί δεν θα τον αλλάξεις σύντομα κατά πάσα πιθανότητα, να είναι οπωσδήποτε άνετος και βολικός για τον χώρο σου, αλλά να μην ξεπερνάει σε κόστος και το διαθέσιμο bugdet. Δεν τη λες και εύκολη επιλογή!!

Δεν είναι κρίμα λοιπόν, μόλις αποκτήσεις τον καναπέ των ονείρων σου να αρχίσει να μετράει αντίστροφα γι 'αυτόν ο χρόνος της φθοράς;; Κι όμως, υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσεις πιστά, θα σε βοηθήσουν να τον διατηρήσεις σαν καινούριο για πολύ καιρό και να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του. Εμείς τα συγκεντρώσαμε εδώ για σένα:

1. Σκούπιζε τον συχνά

Ποιος είπε ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι μόνο για το πάτωμα; Φυσικά, μπορείς και πρέπει να καθαρίζεις και τον καναπέ σου με αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνεις ακάρεα και σκόνη που φθείρουν σιγά σιγά τον καναπέ. Επίσης, ένα κάλυμμα είναι μια πολύ έξυπνη λύση, ώστε να διατηρήσεις τον καναπέ σου, όσο γίνεται, σε άψογη κατάσταση.

mixalopoulos 1130x300w22

2. Κάνε βιολογικό καθαρισμό μια φορά το χρόνο

Εκτός από το σκούπισμα του καναπέ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλό θα ήταν να κάνεις και έναν καλό βιολογικό καθαρισμό. Μια φορά το χρόνο θα ήταν ένα καλό διάστημα. Έτσι, θα απομακρύνεις επαγγελματικά ό,τι έχει συσσωρευτεί μέσα στα μαξιλάρια. Μην ξεχνάς, ότι όσο αφήνεις τη βρωμιά να μαζεύεται, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι μετά να την απομακρύνεις.

3. Γύρνα τα μαξιλάρια τακτικά

Εάν τα μαξιλάρια του καναπέ σου βγαίνουν, τότε καλό θα ήταν να τα γυρνάς πού και πού. Αυτό θα σε βοηθήσει, να διατηρήσεις το σχήμα που είχε αρχικά ο καναπές. Εάν, από την άλλη δεν αφαιρούνται τα μαξιλάρια, τότε μην ανησυχείς, δεν έγινε και κάτι!

4. Μην τοποθετείς βαριά πράγματα επάνω στον καναπέ

Σίγουρα θα έχεις δει κάποια στιγμή καναπέδες που έχουν χάσει το σχήμα τους. Τα μαξιλάρια έχουν χαλαρώσει και γενικά φαίνονται ταλαιπωρημένοι. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τοποθετείς επάνω περισσότερο βάρος από ότι μπορεί να αντέξει. Γι' αυτό, καλό θα ήταν να μην προσθέτεις extra βάρος επάνω, γιατί θα αρχίσει να φθείρεται πιο γρήγορα.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Κεντρική φωτογραφία από Phillip Goldsberry στο Unsplash

Εξωτερική φωτογραφία από Снежана

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ